Francija spēlēs finālā! (20)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Pasaules kausa izcīņas finālā otro reizi vēsturē iekļuvusi Francijas futbola izlase, kas trešdien pusfinālā ar 1:0 spēja uzvarēt Portugāles valstsvienību. Svētdien Berlīnē izšķirošā kauja - Francija pret Itāliju!

Pirms spēles portugāļu trenerim Luisam Felipem Skolari bija jāuztraucas par savu komandas līderu - Luiša Figu un Krištianu Ronaldu - veselību, jo abi pussargi čempionāta laikā guvuši savainojumus. Par laimi, bažas par viņu neiziešanu pamatsastāvā nepiepildījās.

Tieši ar bīstamiem Portugāles izlases uzbrukumiem sākās spēle. Deku izdarīja spēcīgu sitienu, kuru franču vārtsargs Fabjēns Bartezs atsita savu vārtu priekšā un pie bumbas tikko nonāca uzbrucējs Pauleta, kuru gan pēdējā brīdī franču aizsargi aizstūma prom.

33. minūte. Rikardo Karvalju "nopļauj" Zidānu...
33. minūte. Rikardo Karvalju "nopļauj" Zidānu... Foto: EPA/AFI

Labs tālšāviens padevās arī pussargam Koštiņjam, kas bija atgriezies sastāvā pēc diskvalifikācijas izciešanas - viņa raidītā bumba lidoja tikai pāris centimetrus virs vārtu pārlikņa.

Taču, tuvojoties puslaika beigām, apgriezienu uzņēma arī francūži, kuri, lai arī bīstamus sitienus neizdarīja, iespieda Portugāles futbolistus viņu laukuma pusē. Ar savu tehnisko meistarību paspīdēja Tjerī Anrī, kas apspēlēja vairākus pretiniekus un varēja izdarīt netraucētu sitienu no vārtu priekšas, taču viņu aizķēra portugāļu aizsargs Rikardu Karvalju - 11 metru soda sitiens!

Pie bumbas dodas Zinedins Zidāns un izdara sitienu vārtu kreisajā stūrī... Portugāles izlases vārtsargs un "pendeļu" speciālists Rikardo uzmin bumbas lidojuma virzienu un pat aizskar to, taču Francijas izlases kapteiņa sitiens ir precīzs! 33. minūte - 1:0!

Pauleta izdara sitienu, taču vārtos atzīstami darbojas Bartezs.
Pauleta izdara sitienu, taču vārtos atzīstami darbojas Bartezs. Foto: EPA/AFI

Pirmais puslaiks tā arī noslēdzās un otrā sākumā francūži turpināja uzbrukt. Pretiniekus ar saviem raidījumiem pabiedēja Anrī un Franks Riberī. Pēc tam iniciatīvu pārņēma Portugāles izlase, kura ļoti vēlējās gūt vārtus. Tuvojoties spēles beigām Figu ar galvu varēja pārspēt Bartezu, taču sita pāri.

Vārtus neizdevās gūt. Komapensācijas laikā uzbrukumā devās pat Portugāles vārtsargs Rikardo un aizsargam Fernando Meiram atkal radās iespēja, bet... sitiens tribīnēs. Kādā no uzbrukumiem portugāļi guva vārtus, taču līnijtiesnesis norādīja, ka Pauleta esot atradies aizmugurē.

Atksan tiesneša svilpe un sajūsminātie Francijas futbolisti metas laukumā apsveikt viens otru - viņiem jāsāk gatavoties finālam pret Itāliju šo svētdien. Pavisam droši, ka šī būs pēdējā spēle karjērā leģendārajam Zinedinam Zidānam, jo pēc čempionāta futbolists beigs karjeru.

Portugāļu sapnis par Pasaules kausu ir beidzies...
Portugāļu sapnis par Pasaules kausu ir beidzies... Foto: EPA/AFI

Portugāļiem būs jāspēlē mierinājuma mačs ar čempionāta saimniekiem vāciešiem, kuri noteikti vēlēsies atspēlēties par pusfināla neveiksmi pret Itāliju.

Portugāles izlase: Rikardo Pereira; Migels Monteiru (Paulu Fereira, 62.min.), Rikardu Karvalju, Fernandu Meira, Nunju Valente; Fransišku Koštiņja (Elders Poštiga, 75.min.), Riveiru Maniše, Luišs de Sousa Deku, Luišs Figu, Krištianu Ronaldu; Pedru Pauleta Resendešs (Simao Sabroša, 68.min.).

Francijas izlase: Fabjēns Bartess; Vilijs Sanjols, Lilians Tirams, Viljams Gallass, Ēriks Abidāls; Patriks Vjeirā, Klods Makelele; Franks Riberī (Sidnejs Govū, 72.min.), Zinedins Zidāns, Florāns Maluda (Silvēns Viltors, 69.min.); Tjerī Anrī (Luī Saha, 85.min.).

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu