Brazīlija-Francija: jākārto veci rēķini...

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Šovakar futbola līdzjutējus gaida īsts saldais ēdiens: ceturtdaļfinālā laukumā tiksies Brazīlija un Francija, kam savā starpā būs jānokārto rēķini par 1998. gadu...

Francija un Brazīlija savā starpā spēlējušas 12 reizes - 5 uzvaras brazīliešiem, 3 - francūžiem, bet četras reizes abu komandu starpā fiksēts neizšķirts. Lai nu kā, bet Pasaules kausa statistika runā par labu Francijai, kura pēdējā savstarpējā spēlē - 1998. gada finālā uzvarēja ar 3:0 un pirmo reizi vēsturē kļuva par čempioni.

Brazīlieši šajā turnīrā francūžus ir spējuši uzvarēt tikai vienu reizi - tas notika tālajā 1958. gadā, kad pusfinālā Pele, Garinča & Co bija pārāki ar 5:2. Abas valstis savā starpā ir tikušās vēl trīs reizes. Tā, piemēram, 1986. gadā, tieši ceturtdaļfinālā, Francūži uzvarēja pateicoties 11 metru soda sitieniem.

Roberto Karloss (no kreisās) un Robinju cer aizsūtīt pensijā savu komandas biedru no Madrides "Real" - Zinedinu Zidānu...
Roberto Karloss (no kreisās) un Robinju cer aizsūtīt pensijā savu komandas biedru no Madrides "Real" - Zinedinu Zidānu... Foto: EPA/AFI

Kopš 1998. gada fināla Brazīlija nu jau ir triumfējusi 11 mačos pēc kārtas, taču, ja viņi vēlas labot paši savu uzstādīto rekordu laikā no 1958 - 1966 (13 uzvaras), viņiem ir jāuzvar šajā Pasaules kausā...

Lai arī nelielas traumas ir brazīliešu pussargiem Kakam un Emersonam, viņi varēs doties laukumā un to pašu var teikt arī par francūžu starta vienpadsmitnieku. Izmaiņu tajā, visticamāk, nebūs un komanda, kā ierasts, spēlēs pēc izvietojuma 4-4-2 ar Florānu Maludu un Tjerī Anrī priekšgalā.

Astotdaļfināla Francija-Spēnija varonim Zinedinam Zidānam, iespējams, iznāks tikties pat ar četriem saviem kluba biedriem no Madrides "Real" - Roberoto Karlosu, Ronaldo, Robinju un Sisiņjo.

Domenešs: "Mūsu mērķis ir fināls!"
Domenešs: "Mūsu mērķis ir fināls!" Foto: EPA/AFI

Robinju, kurš nesen atgiezās ierindā pēc traumas, gan savam komandas biedram veiksmi nenovēl: "Francija spēlē lieliski, taču es ceru, ka mēs aizsūtīsim Zidānu pensijā". Jāatgādina, ka 34 gadus vecais izlases kapteinis ir apsolījis aiziet no izlases pēc šī Pasaules kausa.

Brazīlieši, protams, cer, ka Zizū šis kauss beigsies ātrāk, bet arī Francijas izlases galvenais trenerim Reimons Domenešs ir ļoti ambiciozs: "Esmu pārsteigts, dzirdot cilvēkus sakām, ka tik un tā, ja piekāpsimies Brazīlijai, būsim aizvadījuši labu turnīru. Es domāju pretēji. Tas nozīmēs, ka mēs zaudēsim un šī būs bijusi neveiksmīga kampaņa. Mums ir tikai viens mērķis - fināls 9. jūlijā."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu