Gvardiola: Neveiksmīgais spēles sākums būs laba mācība

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas futbola grands Minhenes «Bayern» ar lielām pūlēm pieveica (divu spēļu summā 6:4) iepriekšējās sezonas UEFA Čempionu līgas finālisti Turīnas «Juventus» no Itālijas, sasniedzot sacensību ceturtdaļfinālu. «Bayern» komandas galvenais treneris Hoseps Gvardiola izteicies, ka neveiksmīgais astotdaļfināla spēles atbildes mača sākums (0:2) būs laba mācība turnīra turpinājumā.

«Turīnas komanda atspēlējās, pateicoties emocijām, nevis taktikai. Mums klājās grūti, bet, par laimi, mēs pārvarējām ļoti spēcīgas komandas barjeru,» «Mediaset Premium» sacīja Gvardiola. «Atspēlēties pret Itālijas komandu, atrodoties iedzinēja lomā ar 0:2, ir ļoti sarežģīti. Bet tagad es piedodu neveiksmīgo spēles sākumu. Tā mums būs laba mācība.»

Cīņas laikā «Juventus» bija tuvāk trešajam vārtu guvumam, nekā «Bayern» pirmajām, tomēr otrajā puslaikā poļu uzbrucējs Roberts Levandovskis samazināja rezultāta starpību līdz minimumam. Kompensācijas laika pašā sākumā Tomass Millers izrāva neizšķirtu, kas nozīmēja papildlaiku, kurā divus vārtus iesita Minhenes vienība, kļūstot par pēdējo komandu, kas kvalificējās ceturtdaļfinālam.

««Juventus» ir lieliska komanda un es nevaru sūdzēties par tiesneša darbu. Kad esi zaudējis, jāpaspiež pretiniekam roka. Tāds ir futbols. Viņiem bija gana daudz vārtu gūšanas momenti,» skaidro Gvardiola, kuram šī ir pēdējā sezona «Bayern» komandas galvenā trenera amatā.

Ne visai pārliecinoši šajā mačā laukumā darbojās Vācijas vienības vārtsargs Manuels Noiers, tomēr vairākās epizodēs viņš glāba savu komandu. «Visi gribēja iekļūt ceturtdaļfinālā: līdzjutēji, spēlētāji, visa komanda. Pielikām visus spēkus un spējām izlīdzināt spēli. Ne viss, protams, bija ideāli. Pretiniekam pasniedzām divas dāvanas. Vēlamies izcīnīt titulu, taču futbolā viss ir iespējams. Rādīsim labāko, uz ko esam spējīgi,» kluba mājas lapā citēts Noiers.

Ceturtdaļfinālā iekļuva Madrides «Real» (Spānija), Parīzes «Saint-Germain» (Francija), Lisabonas «Benfica» (Portugāle), «VfL Wolfsburg» (Vācija), Madrides «Atletico» (Spānija), Mančestras «City» (Anglija), Minhenes «Bayern» (Vācija) un «Barcelona» (Spānija).

Izloze notiks piektdien.

«Skumji atstāt turnīru, kad demonstrē tādu futbolu pret «Bayern» komandu ar tās lieliskajiem spēlētājiem. Gribu paslavēt savu komandu.

Tas mums bija labs pārbaudījums. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, mūsu sastāvs ir ievērojami mainījies, tomēr spējām līdzvērtīgi spēkoties ar vieniem no Čempionu līgas favorītiem,» norādīja «Juventus» galvenais treneris Masimiljāno Alegri.

Pirmās ceturtdaļfināla spēles notiks 5. un 6. aprīlī, bet atbildes spēles - 12. un 13. aprīlī. Savukārt pusfināls sāksies 26. un 27. aprīlī, bet atbildes spēles būs 3. un 4. maijā.

Čempionu līgas fināls risināsies 28. maijā «San Siro» stadionā Milānā. Tā būs ceturtā reize, kad Eiropas spēcīgākais klubu turnīra uzvarētājs tiks noskaidrots «San Siro».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu