Domenešs: Mums neieskaitīja gūtos vārtus (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Francijas futbola izlases galvenais treneris Raimons Domenešs pēc neizšķirta 1:1 Pasaules kausa finālturnīra spēlē ar Dienvidkoreju atzina, ka viņa vadītajai komandai netika ieskaitīti vieni gūtie vārti.

"Mēs guvām nevis vienus, bet divus vārtus. Problēma ir tā, ka tiesnesis mums ieskaitīja tikai vienus," pēc neizšķirta teica Domenešs.

Strīdīgā situācija mačā notika 32. minūtē, kad franču pussarga Patrika Vjeirā ar galvu raidīto bumbu no vārtu līnijas atvairīja Dienvidkorejas vārtsargs Ļi Vundžao. Domenešs uzskata, ka šajā epizodē bumba pilnībā bija šķērsojusi vārtu līniju.

"Tajā brīdī mums bija pārsvars. Mēs darījām to, ko vajadzēja. Ja vārti būtu ieskaitīti, mēs vairāk kontrolētu spēles gaitu. Tas noteikti bija lūzuma brīdis mačā," piebilda Domenešs.

Domenešs pēc mača nevēlējās iesniegt oficiālu protestu par notikušo, taču cer, ka šis gadījums spēs pārliecināt FIFA par video atkārtojuma ieviešanas nepieciešamību.

Tjerī Anrī mirkli pēc pirmo vārtu guvuma.
Tjerī Anrī mirkli pēc pirmo vārtu guvuma. Foto: EPA/AFI

"Mums bija jābūt un vajadzēja būt, un normāli būtu bijis 2:0 mūsu labā," piebilda arī Francijas izlases uzbrucējs Tjerī Anrī. "Tiesneši ir ļoti apķērīgi, kad jādod dzeltenās kartiņas bez iemesla, bet, kad jāpieņem pareizs tiesneša lēmums, tad nē - kā šodien to nevarēja novērot."

"Spēlē ar Šveici tīri bija jādod 11 metru soda sitiens, šodien bumba ielidoja vārtos... Lietas nenotiek, kā mums gribētos," piebilda Anrī.

Jau ziņots, ka Pasaules kausa izcīņas finālturnīra G grupas otrās kārtas spēlē svētdien Dienvidkorejas futbola izlase cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar Francijas valstsvienību. Francijas izlasei šajā mačā gūtie vārti ir pirmie Pasaules kausa finālturnīros kopš 1998. gada. Francijas futbolisti nerezultatīvi bija 369 minūtes. Pirms tam kādam no francūžiem vārtus izdevās gūt Emanuēlam Petī, kurš 1998. gada Pasaules kausa finālspēlē ar Brazīliju precīzs bija pēdējā minūtē, panākot 3:0.

Pasaules kausa izcīņas G grupas pēdējā spēlē 23. jūnijā Francija tiksies ar Togo, un tikai uzvara saglabās francūžiem iespēju turpināt cīņu par Pasaules kausu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu