Gulbis uzvar Hrbatiju, izaicina Davidenko (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Latvijas pirmā rakete Ernests Gulbis ceturtdien Maiami teicami iesāka "Sony Ericsson Open" tenisa turnīru, sacensību pirmajā kārtā uzvarot spēcīgo Slovākijas tenisistu Dominiku Hrbatiju. Otrajā kārtā mūsu tenisista pretinieks būs pasaules ceturtā rakete - krievs Nikolajs Davidenko.

Spēlē ar Hrbatiju, kurš savulaik pasaules rangā bija pat augstajā 12. vietā, bet tagad noslīdējis līdz 200. pozīcijai, Gulbim bija nepieciešama stunda un 50 minūtes, lai izcīnītu uzvaru trīs setos ar 6-3, 4-6, 6-1.

Maiami "Masters" sērijas turnīrs ir vienīgais bez četriem "Grand Slam" turnīriem, kur titula izcīnīšana notiek divu nedēļu garumā un arī balvu fonds ir gana iespaidīgs - 3,77 miljoni ASV dolāru. Līdz ar to Maiami kopā ir sabraukuši visi pasaules elites tenisisti un tenisistes.

Spēlē ar 30 gadus veco Hrbatiju 19 gadus jaunais Gulbis pirmajā setā atspēlējās no 2-3 un arī otrajā setā prata izlīdzināt cīņas gaitu pēc neveiksmīgā 0-2 sākumā. Galotnē sekmīgāks tomēr bija slovāks, kurš vēl 2004. gada rudenī bija pasaules 12. rakete.

Izšķirīgajā setā kortā jau dominēja Gulbis, kurš pasaules rangā no pirmā piecdesmitnieka šobrīd ir noslīdējis līdz 91. vietai.

Ar šobrīd pasaulē labāko krievu tenisistu Nikolaju Davidenko, kurš būs Gulbja pretinieks otrajā kārtā, mūsu tenisists vēl nekad nav spēlējis, un šis būs latvieša karjerā pagaidām augstāk stāvošais oponents (4. vieta ATP rangā).

Citās pirmās kārtas spēlēs krievs Marats Safins negaidīti ar 6-7, 6-4, 6-7 zaudēja no kvalifikācijas turnīrā pamatsacensībās iekļuvušajam amerikānim Bobijam Reinoldsam. Francūzis Arno Klemāns ar 6-3, 6-3 pārspēja amerikāni Mārdiju Fišu, kurš pagājušajā nedēļā spēlēja Indianvelsas turnīra finālā.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu