Rallija «Latvija» rīkotāji cer uz labu laiku sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas rallija čempionāta (LRČ) noslēdzošajā posmā - rallijā «Latvija» - šogad cer sagaidīt patīkamus laikapstākļus, ar kādiem iepriekšējās sezonās sacensības nav varējušas lepoties, izcēlis rallija rīkotājs Jānis Krastiņš.

Čempionāta septītais posms šajā nedēļas nogalē risināsies Tukuma, Jūrmalas, Rīgas un Cēsu apkārtnē.

«Ceru, ka kādreiz arī mums paveiksies ar laikapstākļiem un kādreiz šajās sacensībās būs labs un skaists laiks,» trešdien preses konferencē pauda Krastiņš. «Prieks, ka mums izdevies savienot vairākas autosporta disciplīnas. Šis rallijs savā nosaukumā ietver to, ka tas norisinās abos Daugavas krastos. Tāpat prieks par to, ka šoreiz atgriezīsimies Biķernieku trasē Rīgā.»

«Šis rallijs savā ziņā ir ļoti demokrātisks, jo tas norisinās četrās pilsētās, turklāt tām visām var piekļūt ar vilcienu,» piebilda Krastiņš.

Šoreiz sacensībām varēs sekot līdzi arī mobilajās ierīcēs «Latvijas Mobilā telefona» (LMT) nodrošinātajā tiešraidē «m.lmt.lv» vietnē. Tāpat piektdien, sestdien un svētdien būs klausāma oficiālā rallija radiostacija interneta vietnē «autorally.lv», kur būs pieejamas jaunākās ziņas no trases, studijas un korespondentu reportāžas.

Krastiņš atturīgi vērtēja sacensību nākotni, sakot, ka

par nākamās sezonas plāniem pašlaik nekas sakāms nav.

No «Moller Auto Lidosta» rokām rallija rīkotāju vajadzībām lietošanā nodoti seši «Audi» spēkrati, bet rallija pirmais ātrumposms nodēvēts «Audi Quattro» vārdā, kura uzvarētājs saņems pārsteiguma balvu no «Audi».

R2 grupā startējošais Kristaps Feldmanis, kurš šajās sacensībās centīsies aizķerties aiz sezonas kopvērtējuma trešās vietas, iepriekš augustā pārtrauca sadarbību ar «LMT Autosporta akadēmijas» komandu, tomēr tas viņa ambīcijas nav mazinājis.

«Šķiršanās notika draudzīgā ceļā. Atšķīrās viedokļi un domas, tāpēc nolēmām šķirties,» pauda Feldmanis, kurš šajās sacensībās piedalīsies ar rīkotāju atbalstu. «Vienīgā atšķirība no LMT komandas laikiem ir tā, ka tagad vairāk jāstrādā pašam. Tagad vairs nav tā, ka iekāpju automašīnā baltās čībās un braucu. Centīšos atkārtot pērn sasniegto rezultātu, taču ar jauno auto vēl vajag aprast. Ar katru ātrumposmu centīsimies kāpināt tempu.»

Zināms, ka 25% no rallija ceļiem būs asfalts, kas Feldmanim rada divējādas emocijas. «Tā nav mana stiprā puse, taču tai nevajadzētu būt problēmai.»

Rallijā startēs arī ar Latvijas licenci braucošais krievu pilots Vasīlijs Grjazins, kurš pēc gada sākumā izcīnītām uzvarām pirmajos divos LRČ posmos čempionātā vairs nebija startējis. Viņš pašlaik ieņem sezonas kopvērtējuma trešo vietu R5 grupā.

«Esmu priecīgs atkal atgriezties Latvijā. Kopumā sacensībās ilgu laiku neesmu startējis, jo bija problēmas ar veselību, taču nu viss ir kārtībā. Man ir jauns stūrmanis, ar kuru jau ilgi esam pazīstami,» pauda Grjazins. «Tā kā pērn man šeit neizdevās sasniegt finišu, šogad viens no mērķiem ir finišēt.»

Pērn par rallija «Latvija» uzvarētāju pēc igauņa Sīma Plangi diskvalifikācijas kļuva Jānis Vorobjovs.

Šogad rallijs «Latvija» norisināsies jau 18.reizi.

LRČ šogad risinās septiņu posmu garumā. Pirmie divi februāra sākumā notika Eiropas autorallija čempionāta (ERČ) Latvijas posma - rallija «Liepāja» - laikā, bet trešais maijā tika aizvadīts Talsos. Pēcāk jūnijā sekoja sacīkstes Igaunijā, kur risinājās Veru rallijs, bet augustā notika «300 ezeru» rallijs Lietuvā un rallijs «Kurzeme».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu