Jēkabsones-Žogotas 14 punkti nepalīdz UGMK uzvarēt Eirolīgas spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Y. Fedosseeva

Latviešu basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota trešdien guva 14 punktus FIBA Eirolīgas turnīra A apakšgrupas trešās kārtas mačā, bet viņas pārstāvētā Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK ar rezultātu 65:84 (21:16, 14:24, 11:19, 19:25) izbraukumā piekāpās Turcijas vicečempionēm Stambulas "Galatasaray".

Jēkabsone-Žogota spēlēja 34 minūtes, kuru laikā realizēja tikai trīs no 11 izpildītajiem divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un abus soda metienus. Tāpat latvietes kontā bija trīs atlēkušās bumbas un četras personīgās piezīmes.

Rezultatīvāk par latvieti UGMK komandā nospēlēja vienīgi Sandrīne Grudā, kuras kontā bija 17 punkti.

Tikmēr "Galatasaray" rindās rezultatīvākā ar 27 gūtajiem punktiem bija Diāna Taurasi, bet Tīnas Čārlzas rēķinā bija 24 punkti un 14 bumbas zem groziem.

Pirms nedēļas UGMK spēlē, kurā tā ar 68:50 pieveica latvietes Ievas Kubliņas pārstāvēto Francijas čempionvienību "Bourges Basket", Jēkabsone-Žogota laukumu guva potītes traumu. Šī iemesla dēļ latviete nedēļas nogalē nepiedalījās Krievijas čempionāta spēlē, bet tagad viņa atkal varēja palīdzēt savai komandai.

Šī UGMK komandai bija pirmā neveiksme trijās aizvadītajās FIBA Eirolīgas turnīra spēlēs, bet "Galatasasray", tāpat kā Spānijas vienība Valensijas "Ros Casares", šajā grupā turpina cīnīties bez zaudējumiem.

Citā A grupas spēlē trešdien Aijas Putniņas pārstāvētā Lietuvas komanda Kauņas "Vici-Aistes" ar rezultātu 70:80 (14:21, 16:22, 19:15, 21:22) savā laukumā piekāpās Čehijas komandai Prāgas ZVVZ USK.

Latviete šoreiz spēlēja sešas minūtes, kuru laikā guva trīs punktus, realizējot vienīgo izpildīto tālmetienu, bet grozam garām raidot vienu divpunktu metienu. Tāpat Putniņas kontā bija viena atlēkušā bumba, viena kļūda un viens bloķēts metiens.

Šī "Vici-Aistes" komandai bija trešā neveiksme trijās aizvadītajās spēlēs.

Savukārt Kubliņas pārstāvētā "Bourges Basket" komanda izcīnījusi vienu uzvaru divās spēlēs.

No citām latvietēm turnīra B apakšgrupā cīnās Elīnas Babkinas un Zanes Tamanes pārstāvētā Turcijas spēcīgākā vienība Stambulas "Fenerbahce", kuru šajā sezonā vada bijušais Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Georgs Dikeulaks, kā arī Aijas Brumermanes pārstāvētā Itālijas čempionvienība Skio "Famila Wuber".

Šosezon FIBA Eirolīgas turnīrā spēlē 23 komandas, kas izkārtotas trijās apakšgrupās. Pēc divu apļu turnīra aizvadīšanas 15 labākās vienības, tostarp arī finālastoņnieka jeb "Final 8" turnīra saimnieces, iekļūs izslēgšanas spēlēs.

FIBA Eirolīgas "Final 8" turnīra mājvieta tiks noteikta sezonas gaitā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu