Girgensonam un Gudļevskim paredz vietu PK Eiropas izlasē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Uzbrucējam Zemgum Girgensonam un vārtsargam Kristeram Gudļevskim tiek paredzēta vieta Pasaules kausa (PK) izcīņas Eiropas izlasē, vēsta aģentūra «Associated Press».

Eiropas komandas sastāvu komplektē bijusī Slovākijas hokeja zvaigzne Miroslavs Šatans. Viņš savas 14 gadu ilgās Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjeras laikā neatceroties, ka tik daudz būtu skatījies televīziju, sekojot līdzi hokejistu gaitām.

Trešdien katrai no astoņām komandām tiks nosaukti 16 spēlētāji, kuri tiks iekļauti sastāvā gaidāmajam turnīram.

Ne Girgensons, ne Gudļevskis, visticamāk, netiks iekļauti 16 spēlētāju sarakstā, kurus paziņos trešdien. Taču viņiem ir labas izredzes papildināt Eiropas izlases rindas vēlāk, ziņo «Associated Press».

Šatans piemērotākos kandidātus Eiropas izlasei atlasa no vairāk nekā 10 valstīm.

Eiropas izlases sastāvā, visticamāk, vārtus sargās dānis Frederiks Andersens un slovāks Jaroslavs Halāks. Kā trešais vārtsargs varētu tikt nosaukts šosezon vienu maču NHL čempionātā Tampabejas «Lightning» vienībā aizvadījušais Gudļevskis, kurš pamatā spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL), pārstāvot Sirakjūsas «Crunch».

Tikmēr Eiropas komandas provizorisko uzbrucēju vidū ir tādi spēlētāji kā slovāki Marians Gāboriks un Marians Hosa, slovēnis Anže Kopitars, austrietis Tomass Vaneks un norvēģis Mats Cukarello.

Aizsargu vidū pazīstamākais vīrs ir slovāks Zdeno Hara.

Pilni sastāvi turnīra komandām jāpublisko 1. jūnijā.

Turnīrs no 16. septembra līdz 1. oktobrim risināsies Toronto, Kanādā. Bez Eiropas izlases tajā piedalīsies arī ASV, Kanādas, Krievijas, Zviedrijas, Somijas un Čehijas valstsvienība, kā arī Ziemeļamerikas U-23 komanda.

Eiropas izlase spēlēs A grupā kopā ar ASV, Čehiju un Kanādu. Savukārt B grupu veidos Krievijas, Zviedrijas Somijas un Ziemeļamerikas U-23 komanda. Tiks aizvadīts viena apļa turnīrs, no katras grupas pa divām spēcīgākajām komandām iekļūstot pusfinālā. Pasaules kausa ieguvēju noskaidros sērijā līdz divām uzvarām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu