3, 2, 1 – starts!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau šīs nedēļas nogalē ar sacensībām Lietuvā startēs Latvijas čempionāta pirmais posms autorallijā, kuram, protams, gatavojušies arī Liepājas puses autosportisti.

Pagājušajā nedēļā kartinga trasē "Hobiparks" Liepājas rallisti rīkoja tādu kā sezonas ievadpasākumu, saaicinot sportistus, atbalstītājus, žurnālistus. Un ir vairāki ļoti svarīgi jaunumi.

Galvenais ir vairāk priecīgs nekā skumīgs. Divas ekipāžas tagad būs pierakstītas nevis Liepājas Rallija komandai, bet gan divām citām. Divkārtējie Latvijas čempioni N3 grupā Dans Leščs/Jānis Vīksna kļuvuši par "Bensons Honda Racing" komandas braucējiem, ieguvuši pilnīgi jaunu braucamo (pat divus – arī treniņu mašīnu) – protams, "Honda", protams, "Civic", protams Type – R. Savukārt Mārtiņš Būčiņš/Renārs Francis ar savu pērnā gada "Mitshubishi" devīto evolūciju iekļāvušies jaunizveidotajā rallija komandā "Parex līzings", kurā vēl startēs vecmeistars Ivars Caune. Leščs un Būčiņš atzina, ka sirdī ir un vienmēr paliks liepājnieki, tomēr šāds lēmums uzskatāms par soli uz profesionālāku ievirzi. Dans sacīja, ka tikai nesen izbaudījis, ko nozīmē komanda, kad braucējs brauc, bet pārējie komandas locekļi dara katrs savu darbu. "Līdz šim būtībā darījām visu paši – gan braucām, gan skrūvējām, bet tagad var koncentrēties pamatuzdevumam – braukšanai," teica pilots.

Liepājas Rallija komanda ir vairāk morāls atbalsts mūspuses braucējiem, tā pulcināja domubiedrus un nepretendēja uz profesionālas rallija komandas nosaukumu. Šis princips nav mainījies. Patīkami, ka liepājnieki ir pietiekami spēcīgi, lai pēc viņiem kārotu citas rallija komandas.

"Tāpat kā agrāk, rīkosim kopīgus treniņus un citus pasākumus, tie taču ir un paliek mūsējie," sacīja komandas pārstāvis Uldis Hmieļevskis. Starp citu, D.Leščs, M.Būčiņš, M.Meldrājs, V.Lebedevs un U.Sesks janvāra vidū Alūksnē aizvadīja trīs dienu treniņnometni, gatavojoties Latvijas čempionātam rallijā. Turklāt instruktori bija no pazīstamā somu rallista Ari Vatanena rallija skolas. Kopīgi tika pilnveidotas dažādas braukšanas nianses, kuras ļauj apmānīt sekunžu daļas.

Pirmajā posmā Lietuvā Liepājas rallija komandu pārstāvēs un ieskaites punktus krās M.Meldrājs/G.Vītols un U.Sesks ar meitu Aneti. Nākamajos posmos liepājniekus pārstāvēs arī G.Laugale/G.Valkovskis, V.Lebedevs/V.Mateuss un, iespējams, arī vēl kāda ekipāža.

Nevar gan nepieminēt to, ka savulaik Liepājas labākais rallists Viktors Lebedevs šosezon ieturēs tādu kā pauzi. Proti, viņš brauks pa nullīti kopā ar stūrmani Vilmāru Mateusu, kas sportistu līdz šim sacensībās atbalstījis finansiāli. Kāpēc tā? Arī "Kurzemes Vārds" Viktoram uzdeva šo jautājumu. "Gribēju rallijam vispār atmest ar roku, bet mani pierunāja…," teica Lebedevs. Turklāt ekipāža nebrauks ar pērn iegādāto "Mitsubishi Lancer Evo 9", bet gan ar "Subaru Impreza". "Mičuku pārdodu, jo braukt ar to pa nullīti būtu pārāk liela izšķērdība. Vienkārši ar šo mašīnu es tā arī neatradu saskaņu," savu lēmumu paskaidroja Viktors.

Latvijas 2008.gada čempionāts rallijā "Visaginas 2008" Lietuva 26., 27.janvāris "Sarma – 2008" Gulbene 16., 17.februāris "Talsi – 2008" Talsi 17., 18.maijs "Cēsis – 2008" Cēsis 7., 8.jūnijs "Kurzeme – 2008" Liepāja 4., 6.jūlijs "Rāzna – 2008" Rēzekne 15., 17.augusts "Latvija – 2008" Rīga 4., 5.oktobris

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu