Znaroka vadītā Krievijas izlase sāks ar NHL hokejistiem, nevis KHL

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Aleksejs Žamnovs paziņojis, ka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pārstāvju nebūs 16 pirmo nosaukto spēlētāju sarakstā septembrī Toronto paredzētajai Pasaules kausa (PK) izcīņai, informē «SportsNet».

«Gatavojamies nosaukt 16 spēlētājus no NHL. Kas būs ar pārējiem - lemsim. Iespējams, ka būs daži spēlētāji no KHL. Tagad jātiek galā ar pirmajiem 16. Esam apmēram par 90 procentiem noskaidrojuši sastāvu, kas jānosauc martā,» sacīja Žamnovs.

«Zaudēt PK negrasāmies. Ja mūsu sastāvā būs KHL spēlētāji, tad tie būs tie, kas nepieciešami izlasei. Cenšamies uzbūvēt komandu ar mērķi - 2018. gada ziemas olimpiskās spēles

Pirmie 16 spēlētāji, ieskaitot divus vārtsargus, katrai no astoņām komandām jānosauc 2. martā.

Astoņas komandas priekšsacīkstēs būs sadalītas divās grupās. A grupā - Kanāda, Čehija, ASV un Eiropa, B grupā - Somija, Krievija, Zviedrija un Ziemeļamerika.

Eiropas komandu vadīs Vācijas Hokeja federācijas prezidents Francs Reindls, ģenerālmenedžeris būs slovāks Miroslavs Šatans, un treneris - Kanādā dzimušais kādreizējais Vācijas izlases uzbrucējs un Šveices izlases treneris Ralfs Krīgers. Komandā spēlētu hokejisti no Vācijas un Slovākijas, kā arī Austrijas, Baltkrievijas, Dānijas, Francijas, Latvijas, Norvēģijas, Slovēnijas un Šveices.

Ziemeļamerikas komandā būs pulcēti kanādieši un amerikāņi, kuri nebūs vecāki par 23 gadiem.

Priekšsacīkstes notiks no 17. līdz 22. septembrim.

Pēc apļa turnīra grupās, pa divām labākajām komandām iekļūs pusfinālos 24. un 25. septembrī. Fināls risināsies līdz kādas komandas divām uzvarām - 27. un 29. septembrī, un, ja būs vajadzīgs - 1. oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu