Skujiņš izcīna 18. vietu un 3 UCI punktus «Tour La Provence» kopvērtējumā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ceturtdien Francijas pilsētā Marseļā noslēdzās UCI 2.1 kategorijas trīs dienu garais velobrauciens «Tour La Provence», par kura uzvarētāju kopvērtējumā kļuva Francijas velosportists Tomass Voklērs. Tikmēr «Cannondale» vienību pārstāvošais Latvijas sportists Toms Skujiņš pēdējā posmā ieņēma 22. vietu, kamēr kopvērtējumā carnikavietim 18. pozīcija un izcīnīti trīs UCI pasaules ranga punkti.

«Tour La Provence» velobrauciens, kas šajā gadā ar šādu nosaukumu norisinājās pirmo reizi, ceturtdien noslēdzās ar 171 kilometra garo trešo posmu. Distancē, kuras finišs tika izveidots Marseļas pilsētas ielās, tika iekļauti vairāki kāpumi, no kuriem lielākais sniedzās pāri 700 metriem virs jūras līmeņa. Pirms pēdējā posmā kopvērtējuma līderis bija titulētais Francijas velosportists Tomass Voklērs. 36 gadus vecais sportists par septiņām sekundēm apsteidza «Etixx – Quick – Step» čehu velobraucēju Petru Vakoču. Tikmēr vienīgais Latvijas pārstāvis Toms Skujiņš, kurš trešdien notikušajā otrajā posmā izcīnīja 12. vietu, atradās 18. pozīcijā, 55 sekundes aiz līdera. Jāpiezīmē, ka tāda pati atpalicība no Voklēra kā Skujiņam, bija vēl četriem sportistiem.

Pēdējais posms, kurā sportistiem bija iespēja mainīt situāciju kopvērtējumā, iesākās gana aktīvā cīņā. Voklēra pozīcijas nebija tik pārliecinošas, lai tuvākie sekotāji nemēģinātu tās mainīt. Atrāvienā, kur nebija neviens no kopvērtējuma favorītiem, iesaistījās Toma Skujiņā komandas biedrs Endrjū Talanskis. ASV sportists izcēlās ar aktīvu sniegumu un izcīnīja uzvaru pirmajā starpfinišā. Līdz finišam gan grupa, kurā bija arī Skujiņš, atrāvienu likvidēja. Neveiksmīgs izvērtās arī kopvērtējuma otrās vietas īpašnieka Vakoča atrāviens distances beigu daļā.

Finišu spurtā ātrākais izrādījās «Etixx – Quick – Step» komandas Kolumbijas riteņbraucējs Fernando Garviria, kurš dienu iepriekš bija otrais. Spraigā cīņā otro vietu izcīnīja «BMC» komandas pārstāvis Danilo Vaijss, bet vieta uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena Romeinam Feillu.

Toms Skujiņš velobrauciena noslēguma etapā finišēja peletona priekšpusē, ieņemot 22. vietu. Tieši vienu vietu virs Toma finiša līniju šķērsoja Lavsons Kraddoks, kuram augstākais rezultāts no «Cannondale» vīriem.

Kopvērtējumā triumfu guva Voklērs, kurš par septiņām sekundēm pārspēja Petru Vakoču. Trešajā vietā velobrauciena noslēgumā Voklēra komandas biedrs no «Direct Energie» Lilians Kalmejenē. Toms Skujiņš kopvērtējumā ierindojās 18. vietā, 55 sekundes aiz uzvarētāja. Carnikavietis arī nopelnīja trīs UCI pasaules ranga punktus, kas viņam bija pirmie šajā sezonā. No mūsu sportistiem šobrīd šī ranga punkti ir arī Aleksejam Saramotinam (75) un Gatim Smukulim (5).

Šīs nedēļas nogalē leģendāro Beļģijas klasiku sēriju uzsāks Aleksejs Saramotins, kurš «IAM Cycling» sastāvā startēs augstākās kategorijas velobraucienā – «Omloop Het Nieuwsblad Elite».

Tour La Provence velobrauciena 3. posms: 171 km

1. Fernando Gaviria, Kolumbija, Etixx - Quick-Step, 04:17:25

2. Danilo Wyss, Šveice, BMC Racing Team, +00:00:00

3. Romain Feillu, Francija, HP-BTP Auber 93, +00:00:00

4. Francesco Gavazzi, Itālija, Androni Giocattoli – Sidermec, +00:00:00

5. Anthony Roux, Francija, FDJ, +00:00:00

6. Timothy Dupont, Beļģija, Veranda's Willems Cycling Team, +00:00:00

...

22. Toms Skujiņš, Latvija, Cannondale Pro team, +00:00:00

Tour La Provence velobrauciena kopvērtējums:

1. Thomas Voeckler, Francija, Direct Energie, 04:27:15

2. Petr Vakoc, Čehija, Etixx - Quick-Step, +00:00:07

3. Lilian Calmejane, Francija, Direct Energie, +00:00:09

4. Pieter Serry, Beļģija, Etixx - Quick-Step, +00:00:09

5. Chris Anker Sorensen, Dānija, Fortuneo-Vital Concept , +00:00:09

6. Alessandro De Marchi, Itālija, BMC Racing Team, +00:00:12

...

18. Toms Skujiņš, Latvija, Cannondale Pro team, +00:00:55

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu