«Kurbada» hokejistiem pārliecinoša uzvara pār tukumniekiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK Kurbads

20. februārī Ogres hokeja klubs «Kurbads» atsāka savas gaitas Latvijas hokeja čempionātā ar spēli izbraukumā pret HS «Rīga99/HK Tukums». Pārliecinošu uzvaru ar 13:2 svinēja viesi no Ogres, lai gan pēc pirmā perioda rezultāts bija tikai 1:0.

Ar vieniem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm izcēlās pieredzējušais uzbrucējs Aleksandrs Macijevskis, bet Jāņa Straupes rēķinā trīs gūti vārti.

Abas komandas apzinājās reālos spēku samērus – «Kurbads» nekautrējās uzbrukt, bet tukumnieki centās noturēt savus vārtus drošībā, atbildot ar asiem pretuzbrukumiem. Pārlieku liela aizraušanās ar kombinācijām un liekām piespēlēm neļauj viesiem atslēgt Normunda Borskoviča cietoksni. Nulles uz tablo nodziest vien perioda pēdējā minūtē, kad Artjoms Karkotskis ar metienu no distances izmanto to, ka vārtsarga redzamība ir nosegta, un gūst vārtus.

Otrajā trešdaļā viesi gūst vārtus ceturtajā minūtē, kad precīzs ir Jānis Straupe, pielabojot Toma Bluka vārtu virzienā raidīto metienu. Rihards Remiņš panāk 3:0, bet tūlīt tukumnieku uzbrucējs Arturs Sorokins gūst atbildes vārtus. Uz Gata Gricinska vārtu guvumu arī trenera Smirnova padotie spēj ātri atbildēt. Līdz trešdaļas beigu sirēnai HK «Kurbads» gūst trīs vārtus. Vispirms Aleksandrs Kerčs, pēc tam Renārs Valters ar skaistu metienu, neapturot ripu, bet uvertīru noslēdz Aleksandrs Macijevskis.

Noslēdzošajā periodā laukumā dominē viesi – vārtus gūst Edmunds Kniksts, Artjoms Karkotskis, Artūrs Mickēvičs, Artūrs Salija un divreiz Jānis Straupe. Tukumnieki atbild ar retiem pretuzbrukumiem, bet savā vietā ir Uldis Čalpa, neitralizējot visus uzbrukumus. Mačs noslēdzas ar graujošu 13:2 rezultātu.

Par spēles labākajiem spēlētājiem tiek atzīti Uldis Čalpa, kurš tika galā ar 23 no 25 metieniem, bet kurzemnieku rindās - Kaspars Aksels Krustiņš.

Nākamā spēle HK «Kurbads» paredzēta trešdien, 24. februārī, kad mājās tiks uzņemta HS «Rīga» Latvijas izlases galvenā trenera Leonīda Beresņeva vadībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu