Porziņģis: Mums vajadzēja nospēlēt labāk

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ņujorkas «Knicks» komanda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zaudētājā cīņā pret Losasndželosas «Clippers» jau no paša sākuma nav spēlējusi tā kā nākas, pēc mača atzina latviešu basketbola talants Kristaps Porziņģis.

Kā zināms, «Knicks» savā laukumā cieta neveiksmi ar 88:116 (24:31, 21:24, 19:31, 24:30), pārtraucot sešu uzvarētu mājas spēļu sēriju. Porziņģis guva 13 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas zem groziem. Viņš laukumā pavadīja 27 minūtes un 32 sekundes, realizēja divus no 11 divpunktu metieniem, divus no sešiem tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem. Spēles ceturtajā ceturtdaļā, kad mača uzvarētājs jau bija izšķirts, latvietis laukumā netika laists.

«Mēs jau no sākuma nespēlējām kā nākas,» pēc mača intervijā žurnālistiem atzina Porziņģis. «Ja būtu rādījuši ierasto sniegumu, beigās būtu situācijā, kurā varētu cīnīties par uzvaru, taču šoreiz tas nesanāca. Jāaizmirst zaudējums un jāgatavojas nākamajai cīņai».

Spēles trešajā ceturtdaļā «Knicks» palika bez sava pamatcentra Robina Lopesa, kurš apzināti iesita pretinieku saspēles vadītājam Krisam Polam, izraisot laukumā asumus. Lopess pēc incidenta tika noraidīts un spēlē neatgriezās, vēl vairāk samazinot «Knicks» cerības uz izglābšanos.

Porziņģis sacīja, ka šī epizode ietekmēja visu komandu, taču tas nevar kalpot par attaisnojumu blāvajam sniegumam. «Tas (incidents) ietekmēja mūs visus. Robins ir mūsu sākuma sastāva centra spēlētājs, kurš laukumā dara ļoti svarīgas lietas, kuras ne vienmēr var redzēt statistikā, ne tikai gūstot punktus un izcīnot atlēkušas bumbas. Protams, viņa pietrūka, taču tādām situācijām ir jābūt gataviem, jāsaliedējas un jāturpina spēlēt. Zinot, ka viņa vairs nav, mums vajadzēja nospēlēt labāk,» uzsvēra Porziņģis.

Viņš Lopesa prombūtnē tika arī pie iespējas spēlēt piektā numura pozīcijā. «Kā pamatcentrs spēlēju arī pāris iepriekšējās cīņās, bet ne pārāk daudz minūtes. Tā man ir laba pārbaude, spēlēt tieši pret pretinieku sākumsastāva centru. Kas zina, uzkrājot pieredzi, nākotnē būšu gatavs par piekto numuru spēlēt arī vairāk,» piebilda latviešu basketbolists.

Lai gan tika piedzīvots pārliecinošs zaudējums, Porziņģis spēja saskatīt arī pozitīvo, proti, jau sestdien komanda varēs reabilitēties par pieļautajām kļūdām. «Viena no NBA labākajām lietām ir tā, ka spēle seko spēlei un jau rīt mums ir nākamais mačs. Negribam, lai šis zaudējums mūs iespaido, neveiksme ir jāaizmirst un jāfokusējas spēlei rīt viesos pret Šarlotes «Hornets«. Šoreiz ne aizsardzībā, ne uzbrukumā nespēlējām kā gribējām, taču tas ir jāaizmirst, jo rīt būs jauna iespēja,» Porziņģis centās saglabāt optimismu.

Viņš arī piebilda, ka nav apmierināts ar savu precizitāti, jo garām grozam lidoja arī brīvi metieni.

Jau ziņots, ka pēdējo 11 maču laikā Ņujorkas vienības basketbolisti guvuši septiņus panākumus, kas ļāvis strauji pietuvoties izslēgšanas spēļu zonai. Tikmēr Rietumu konferences ceturtā spēcīgākā vienība «Clippers» uzvarējusi jau 12.reizi pēdējo 14 spēļu laikā.

Jau sestdien «Knicks» viesosies pie Šarlotes «Hornets».

Ar 22 uzvarām 45 spēlēs «Knicks» ieņem Austrumu konferences devīto pozīciju, par divu uzvaru tiesu apsteidzot «Hornets», kas ir trīs pozīcijas zemāk. Savukārt «Clippers» ar 28 uzvarām 43 mačos ir Rietumu konferences ceturtajā vietā.

Porziņģis šosezon 45 spēlēs vidēji mačā ir guvis 14 punktus, izcīnījis 7,9 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,9 pretinieku metienus spēlē.

Kā zināms, šīs sezonas debitants augstākajā basketbola līgā Porziņģis bija viens no kandidātiem, lai iekļūtu NBA Visu zvaigžņu spēles Austrumu konferences sākumsastāvā. Tiesa, līdzjutēju balsojumā latvietim pietrūka gandrīz 100 000 balsu, lai to paveiktu. Porziņģis ar 473 579 balsīm palika sestais, bet lai iekļūtu Zvaigžņu spēles sākumsastāvā, balsojumā bija jātiek labāko trijniekā. Līdz ar to tagad Porziņģis var cerēt vienīgi uz iespēju, ka viņu sastāvā iekļaus kā rezervistu.

Tiesa, paredzams, ka Porziņģis izies laukumā mačā, kurā sacenšas spilgtākie pirmgadnieki un labākie no spēlētājiem, kas NBA aizvada otro sezonu.

«Knicks» Porziņģi izvēlējās šīs vasaras NBA draftā ar ceturto numuru.

Līdz šim pasaules spēcīgākajā basketbola līgā bija spēlējuši tikai divi Latvijas basketbolisti - Andris Biedriņš savas karjeras laikā pārstāvēja Goldensteitas «Warriors» un Jūtas «Jazz». Viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un savācot 11,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gundars Vētra aizvadīja 13 spēles Minesotas «Timberwolves» komandā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu