NBA apskatnieks: Porziņģis ir īsts dārgums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Latviešu talants Kristaps Porziņģis ir ievērojamākais Nacionālajai basketbola asociācijai (NBA) jau gatavais eiropiešu spēlētājs, uzskata ESPN apskatnieks Braiens Vindhorsts.

Porziņģis otrdien aizvadīja lielisku maču, gūdams 29 punktus un izcīnīdams 11 atlēkušās bumbas, kas viņa pārstāvētajai Ņujorkas «Knicks» ļāva savā laukumā ar 102:94 apspēlēt «Hornets» vienību.

Ar 12 spēlēs vidēji gūtiem 12,8 punktiem Porziņģis aiz Ņujorkas vienības zvaigznes Karmelo Entonija ir «Knicks» otrs rezultatīvākais basketbolists, bet ar 8,6 atlēkušajām bumbām viņš ir vienības labākais cīnītājs zem groziem.

«Esmu dzirdējis kādas piecdesmit reizes, ka viņš būs nākamais Dirks Novickis. Tas ir tas, ko visi ir gaidījuši. «Knicks» ir dabūjuši viņu. Porziņģim ir visas nepieciešamās īpašības. Viņš var labi pārvietoties pa laukumu, labi mest, viņam ir pārliecība. Lai gan viņš ir slaida auguma, tomēr viņš iet un cīnās,» atzīmēja Vindhorsts.

«Iepriekšējā spēlē viņš guva 29 punktus un savāca 11 bumbas zem groziem. 20 gadus vecam spēlētājam NBA tas ir labs sniegums. Esmu parasti piesardzīgs ar savu viedokli, tomēr teikšu, ka viņš ir īsts dārgums. Viņš ir iemesls, kādēļ «Knicks» fani nākotnē varētu sagaidīt jebkādus panākumus,» stāstīja apskatnieks.

«Kopš 14 gadus atspoguļoju NBA, nekad neesmu bijis tik aizrauts ar kādu no Eiropas basketbolistiem kā tagad ar Porziņģi. Viņš ir ievērojamākais NBA jau līgai gatavais eiropiešu spēlētājs, un viņš ir tikai 20 gadus vecs. Mana aizrautība ir 100% pamatota,» pārliecināti uzsvēra Vindhorsts.

«Knicks» komanda devusies četru spēļu izbraukumā, kas piektdien sāksies ar maču pret Oklahomasitijas «Thunder».

Ņujorkas vienība ar sešām uzvarām 12 spēlēs ieņem desmito pozīciju Austrumu konferencē, kamēr «Thunder» ar septiņām uzvarām ir piektā Rietumu konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu