Sporta arbitrāžas tiesa noraida Valentīno Rosi apelāciju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Starptautiskā Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) ceturtdien noraidīja leģendārā «MotoGP» itāļu braucēja Valentīno Rosi apelāciju pirms šajā nedēļas nogalē Valensijā gaidāmā pasaules motošosejas čempionāta izšķirošā posma, kurā izšķirsies čempiona liktenis.

Kā zināms, iepriekšējā posmā, kas norisinājās Malaizijā, «Movistar Yamaha» komandas braucējs Rosi septītajā aplī izraisīja avāriju ar pašreizējo čempionu Marku Markesu no Itālijas, kā dēļ spānim nācās izstāties no sacīkstēm. Savukārt pats Rosi finišēja trešajā pozīcijā.

Par izraisīto sadursmi sacensību direktori piešķīra Rosi trīs soda punktus. Tā kā itālim jau bija viens soda punkts, kopā četri soda punkti nozīmē pēdējo starta vietu noslēdzošajā sezonas posmā Valensijā. Pirms čempionāta noslēdzošā etapa kopvērtējuma līderim Rosi ir piecu punktu pārsvars pār komandas biedru Horhi Lorenso no Spānijas.

Pēc iepriekšējām sacensībām Rosi stāstīja, ka Markess izprovocējis kritienu un paveicis visu, lai par čempionu kļūtu Lorenso, tomēr šonedēļ Markesa pārstāvētā komanda «Repsol Honda» nāca klajā ar tehniskajiem datiem, kas pierādot, ka spānis piedzīvoja avāriju Rosi spēriena rezultātā.

«Dati no Markesa motocikla rāda, ka, lai gan viņš mēģināja izvairīties no sadursmes ar Rosi, spēkrata bremžu svira saņēma triecienu, kā dēļ nobloķējās priekšējais ritenis, kas bija iemesls avārijai. Uzskatām, ka šis spiediens bija Rosi spēriena rezultātā,» pauda «Repsol Honda» viceprezidents Suhejs Nakamoto.

Rosi apelācijā CAS lūdza anulēt piešķirto sodu vai to samazināt no trim uz vienu soda punktu, tomēr ceturtdien tas noraidīts.

Kopvērtējumā pašlaik Rosi rēķinā ir 312 punkti, kas ļauj būt līderim, bet vien piecus punktus no viņa atpaliek komandas biedrs Horhe Lorenso, bet trešais ar 222 punktiem ir Markess, kurš jau ilgāku laiku zaudējis cerības uz titula aizstāvēšnau.

Rosi vēl joprojām cer tikt pie desmitā pasaules čempiona titula, bet pirmā kopš 2009.gada. Zīmīgi, ka viņš ir pašlaik vecākais «MotoGP» braucējs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu