Pedrosa uzvar «MotoGP» Malaizijas posmā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Spāņu braucējs Danijs Pedrosa no «Repsol Honda» komandas svētdien Malaizijā uzvarēja pasaules motošosejas čempionāta 17.posma sacensībās prestižākajā «MotoGP» klasē, tikmēr Horhe Lorenso vēl vairāk samazināja Valentīno Rosi pārsvaru kopvērtējumā.

Pedrosa visu sacensību gaitu spēja nosargāt sestdien kvalifikācijā izcīnīto pirmo pozīciju, bet otrais aiz viņa finišēja «Movistar Yamaha» baucējs Lorenso.

Tikmēr Rosi septītajā aplī izraisīja avāriju ar pašreizējais čempionu Marku Markesu no «Repsol Honda» vienības, kā dēļ spānim nācās izstāties no sacīkstēm. Savukārt pats Rosi finišēja trešajā pozīcijā.

Par izraisīto sadursmi sacensību direktori piešķīra Rosi trīs punktu sodu un pēdējo starta vietu noslēdzošajā sezonas posmā Valensijā, ko viņa pārstāvētā «Movistar Yamaha» komanda grasās pārsūdzēt.

Uz pēc sacensībām paredzēto preses konferenci Rosi neieradās, par ko saņēma kritiku no abiem pārējiem godalgoto vietu ieguvējiem.

«Markess uzvarēja savā cīņā, viņš palīdzēja man zaudēt čempiona titulu. Viņa stūres rokturis aizskāra manu kāju, kas noslīdēja. Motocikls nevar avarēt vien tāda pieskāriena dēļ,» sadursmi komentēja Rosi.

Kopvērtējumā pašlaik Rosi rēķinā ir 312 punkti, bet vien piecus punktus no viņa atpaliek Lorenso, bet trešais ar 222 punktiem ir Markess.

Rosi vēl joprojām cer tikt pie desmitā pasaules čempiona titula, bet pirmā kopš 2009.gada. Zīmīgi, ka viņš ir šī brīža vecākais «MotoGP» braucējs.

Sezonas noslēdzošais posms 8.novembrī risināsies Spānijas pilsētā Valensijā.

Foto: EPA/LETA
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu