BK«Jēkabpils» BBL sezonu sāk ar zaudējumu «Vytautas» vienībai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bkjekabpils.lv

BK «Jēkabpils» jaunās «Triobet» Baltijas Basketbola līgas (BBL) sezonas pirmajā spēlē trešdien, 14. oktobrī ar 67:85 (14:22, 18:26, 18:24, 17:13) savā laukumā piekāpās Prieņu-Birštonas «Vytautas» vienībai no Lietuvas.

Latvijas komandas rindās 14 punktus iemeta Sandis Silavs, bet ar 12 punktiem izcēlās amerikānis Tailers Larsons. Tikmēr «Vytautis» vienībā sekmīgākais bija Vaids Čepukaitis, kurš ne tikai sameta 21 punktu, bet arī izcīnīja astoņas bumbas zem groziem. Jēkabpiliešiem laukumā slimības un traumas dēļ neizgāja attiecīgi Pāvels Veselovs un Kristaps Miglinieks.

Viesi no Lietuvas Jēkabpils sporta laukumā rādīja pārliecinošu sniegumu visas spēles garumā. Otrās ceturtdaļas sākumā «lūši» spēja pietuvoties līdz četru punktu deficītam, bet turpmāk «Vytautas» vienība mājiniekus vairs tik tuvu nepielaida. Līdz mača beigām rezultāta starpība svārstījās no -26(67:41) līdz -15 un noslēdzās ar -18 (67:85) Lietuvieši veiksmīgi izmantoja jēkabpiliešu pieļautās kļūdas, kamēr paši kļūdījās maz (16:4). Nozīmīgs faktors ir arī atšķirīgais nopelnīto soda metienu skaits – «lūši» uz soda metienu līnijas stājās deviņas reizes (7/9), kamēr Prieņu-Birštonas basketbolisti – veselu 31 reizi (25/31).

«Spēle nebija laba divu ārzemnieku izpildījumā. Domāju, ka ar trešo - Taileru viss būs kārtībā, iespēlēsies, bet ar Džūliusu, iespējams nāksies šķirties. Ja latviešu puiši būtu veseli, es jau tūlīt būtu uzlicis krustu ārzemniekiem, taču tagad jāskatās, ko darīt tālāk. Latviešu kodols mums ir spēcīgs, bet ar septiņiem cilēkiem mēs nevaram iziet laukumā. Ir jāskatās un jāmeklē spēlētāji, problēmas ir jārisina,» saka BK «Jēkabpils» galvenais treneris Igors Miglinieks.

Nākamnedēļ jēkabpiliešiem gaidāmas veselas trīs spēles – 20. un 21. oktobrī «lūši» izbraukumā «Triobet» BBL tiksies attiecīgi ar «TTU» un «Tarvas» komandām, bet nākamā mājas spēle būs sestdien, 24. oktobrī plkst. 17.00, kad «Aldaris» LBL ietvaros BK «Jēkabpils» mērosies spēkiem ar BK «Barons/LDz».

Baltijas Basketbola līga, 14. oktobris

«Jēkabpils» – «Vytaytas» 67:85 (14:22, 18:26, 18:24, 17:13)
Jēkabpils: Silavs 14 (4rp, 3p. – 4/7), Larsons 12 (6ab), Pozņaks 8, Virsis 7, Dušels 6 (7ab), Brūkss 6, Gūtmanis 6, Sirsniņš 5 (5rp), Simonss 3

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu