Rozītis atgriežas laukumā ar 24+15, «Valmiera/ORDO» uzvar BBL sezonas atklāšanas spēlē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BK Valmiera

Otrdien, 13. oktobrī, Baltijas Basketbola līgas sezonas atklāšanas spēlē «Valmiera/ORDO» savā laukumā ar rezultātu 90:59 sakāva Igaunijas komandu «Avis Rapla». Pirmo spēli sezonā aizvadīja Dāvis Rozītis, kurš kaldināja komandas uzvaru ar 24 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām.

Baltijas Basketbola līgas 12. sezonas atklāšana tika sākta ar labdarības spēli starp Sponsoru/zvaigžņu komandu un BBL/žurnālistu komandu. Komandu sastāvos bija vairākas sabiedrībā pazīstamas personas, Baltijas Basketbola līgas pārstāvji, kā arī sporta žurnālisti. Šajā spēlē spēcīgāka izrādījās Sponsoru/zvaigžņu komanda, pārspējot pretiniekus ar 56:36. Labdarībai veltīto summu komandas nolēma ziedot Valmieras novada fondam un Valmieras SOS bērnu ciematiņam.

Šodien preses konferencē Baltijas Basketbola līga paziņoja par savu jauno ģenerālsponsoru – tika noslēgts sadarbības līgums ar «Triobet», līdz ar to, sākot ar šo sezonu, līgas nosaukums mainās uz «Triobet» Baltijas Basketbola līga.

«Triobet» Baltijas Basketbola līgas regulārā turnīra pirmās spēles pirmajās minūtēs rezultāts bija līdzīgs, uz brīdi pat igauņiem izdevās izvirzīties vadībā un pēc nedaudz vairāk kā četrām nospēlētām minūtēm «Valmiera/ORDO» atradās minimālos iedzinējos ar 11:12. Tomēr pirmā ceturkšņa otrajā pusē uz maiņu laukumā devās Dāvis Rozītis, kurš aizvadīja savu pirmo spēli šajā sezonā.

Rozītis spēlē iesaistījās ļoti produktīvi, gūstot astoņus punktus pēc kārtas un ļaujot valmieriešiem panākt lielāku pārsvaru. Ceturtdaļas izskaņā Vīteņa Čižauskas precīzie metieni un Jāņa Kaufmaņa rezultatīvais trīspunktu metiens ļāva mājinieku pārsvaru palielināt līdz 26:14. Otrās ceturtdaļas ievadā Dāvis Rozītis un Artūrs Bērziņš vēl vairāk palielināja vidzemnieku pārsvaru. Pēc nospēlētām trīs minūtēm otrajā ceturksnī Viktora Iļjina «danks» palielināja «Valmiera/ORDO» pārsvaru līdz +20 (34:14). Pirmā puslaika izskaņā pa tālmetienam izdevās trāpīt Aigaram Šķēlem un Mārtiņam Laksam. Pārtraukumā «Valmiera/ORDO» basketbolisti devās ar pārliecinošu vadību - 42:26.

Spēles otrais puslaiks iesākās ar trīs precīziem Dāvja Rozīša uzbrukumiem, kurus centra spēlētājs sekmīgi realizēja pēc lieliskām komandas biedru piespēlēm. Trešās ceturtdaļas otrajā pusē Ervīns Jonāts guva piecus punktus pēc kārtas, ar tālmetienu un iespaidīgu bumbas triecienu no augšas panākot valmieriešiem +26. Noslēdzoties spēles trešajai ceturtdaļai, «Valmiera/ORDO» ar 66:43 atradās vadībā pret Igaunijas čempionāta bronzas medaļniekiem. Noslēdzošajā ceturksnī «Avis Rapla» samazināja starpību līdz 20 punktiem, tomēr «Valmiera/ORDO» uzbrukuma jauda bija pārāk liela Igaunijas komandas aizsardzībai. «Trejačus» grozā raidīja Mārtiņš Laksa, Jānis Kaufmanis un Haralds Kārlis, nodrošinot graujošu uzvaru ar rezultātu 90:59.

«Valmiera/ORDO» - «Avis Rapla» 90:59 (26:14, 16:12, 24:17, 24:16)

«Valmiera/ORDO»: Rozītis 24 (15ab), Laksa 12, Jonāts 10, Kaufmanis 10, Bērziņš 9, Iļjins 8, Kārlis 6, Čižausks 6 (7rp), Šķēle 5 (9rp), Gabrāns (5rp), Vīņauds.

«Avis Rapla»: Artino 20, Brūks 13, Kajiupanks 11, Pāsoja 5, Kaldre 3, Volaids 3, Lips 2, Sāre 2, Metsalu, Lagus, Ustamuts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu