Neilands izcīna 24. vietu pasaules U23 čempionātā individuālajā braucienā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Luc Van Der Meiren

Pirmdien ASV pilsētā Ričmondā notiekošā pasaules čempionāta šosejas riteņbraukšanā otrajā dienā tika sadalīti divi medaļu komplekti individuālajā braucienā. U23 vīru konkurencē 30 kilometru garajā distancē vienīgais Latvijas izlases pārstāvis Krists Neilands izcīnīja 24. vietu, bet par čempionu kļuva dānis Mads Vurtrzs Šmits.

Pasaules čempionāta šosejas riteņbraukšanā otrajā sacensību dienā sākās individuālā brauciena sacensības. Vispirms medaļu komplektu sadalīja juniores, bet vēlāk trasē devās U23 vecuma grupas vīri. Juniorēm pirmās divas vietas uz goda pjedestāla aizņēma ASV sportistes, par čempioni kļūstot valsts čempionei gan individuālajā, gan grupas braucienā Čloī Daigertai.

U23 vīri sacentās 30 kilometru garajā individuālajā braucienā. Trase bija ātra, ar vairākiem asiem pagriezieniem, nelieliem kāpumiem un nobraucieniem. Kopumā uz starta izgāja 50 sportisti. Viņu vidū bija arī vienīgais Latvijas U23 vecuma grupas sportists šajās sacensībās Krists Neilands. No Kuldīgas nākušais riteņbraucējs, kurš pārstāv «Rietumu – Delfin» vienību, šogad izcīnīja trešo vietu absolūtajā vērtējumā Latvijas čempionātā individuālajā distancē, piekāpjoties tikai abiem mūsu pasaules tūres komandu riteņbraucējiem, tomēr pārējie panākumi gūti grupas braucienos.

Krists trasē devās divdesmitais. Pirmo kontrolatzīmi viņš sasniedza 31. pozīcijā. Turpinājumā Krists kāpa arvien augstāk. Nākamajā laika ņemšanas vietā pēc pusdistances mūsu sportistam 29. pozīcija, kamēr vēlāk Neilands pakāpās vēl par divām vietām augstāk. Pēdējos astoņus kilometrus viņš veica jau ar 19. labāko rezultātu, finišā uzrādot 24. laiku. Latvieša rezultāts - 38 minūtes un 57 sekundes. Uzvarētājam Krists piekāpās par 1 minūti un 46 sekundēm. No Eiropas braucējiem Murjāņu sporta ģimnāzijas absolvents bija 18. pozīcijā.

Visātrāko laiku uzrādīja un par jauno pasaules čempionu kļuva 21 gadu vecais Dānijas riteņbraucējs Mads Vurtrzs Šmits. Dānijas U23 čempions bija sevi labi apliecinājis vairākos nozīmīgos velobraucienos. Tika gūtas uzvaras «ZLM Tour» un «Tour de l Avenir» posmos, augstākās kategorijas velobrauciena «Tour of Denmark» individuālajā braucienā un citviet. Dānis trasē devās četrpadsmitais. Visās kontrolatzīmēs viņš bija nepārspēts, finišā uzrādot laiku - 37 minūtes un 10 sekundes. (vidējais ātrums 48,43 km/h). Otro un trešo vietu uz goda pjedestāla aizņēma Vācijas riteņbraucēji. Sudraba medaļa tika šā gada Eiropas U23 čempionāta trešās vietas ieguvējam Maksimilianam Šakmanam, kurš uzvarētājam zaudēja 12 sekundes.

Tikmēr trešais palika 2014. gada pasaules junioru čempions individuālajā braucienā Lenards Kamna, kurš Šmitam zaudēja 21 sekundi. Otrdien pasaules čempionātā individuālajā braucienā startēs elites sievietes, tostarp Lija Laizāne, kā arī juniori, kuru vidū bija arī Ēriks Toms Gavars.

Pasaules čempionāta U23 vecuma vīriešu individuālais brauciens – 30 km:

1. Mads Wurtz Schmidt, Dānija, 00:37:10

2. Maximilian Schachman, Vācija, +0:00:13

3. Lennard Kamna, Vācija, +0:00:21

4. Truls Engen Korsaeth, Norvēģija, +0:00:37

5. Owain Doull, Lielbritānija, +0:00:37

6. James Oram, Jaunzēlande, +0:00:38

24. Krists Neilands, Latvija, +0:01:46

Latvijas riteņbraucēju starti pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā Ričmondā, ASV:

22.09. Individuālais brauciens junioriem, plkst. 16:30, Ē.T. Gavars

22.09. Individuālais brauciens sievietēm, plkst. 20:30, L. Laizāne

23.09. Individuālais brauciens elites vīriešiem, plkst. 20:00, G. Smukulis, A. Saramotins (rezervē A. Flaksis)

25.09. Grupas brauciens U23 grupas vīriešiem, plkst. 19:45, K. Neilands

26.09. Grupas brauciens junioriem, plkst. 16:00, Ē. T. Gavars

26.09. Grupas brauciens sievietēm, plkst. 20:00, L. Laizāne

27.09. Grupas brauciens elites vīriešiem, plkst. 16:00, G. Smukulis (rezervē T. Skujiņš)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu