Markess uzvar «MotoGP» posmā Sanmarīno

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pašreizējais pasaules čempions spānis Marks Markess svētdien uzvarēja pasaules motošosejas čempionāta 13.posmā prestižākajā «MotoGP» klasē - Sanmarīno «Grand Prix» -, bet līderpozīciju kopvērtējumā nostiprināja pieredzējušais itāļu braucējs Valentino Rosi, kurš šoreiz finišēja tikai piektais.

Vēl septiņus apļus pirms finiša slapjos laika apstākļos vadībā atradās Rosi no «Movistar Yamaha» komandas, tomēr viņš palaida garām iespēju laicīgi nomainīt slapjā laika riepas uz slikiem un finišēja pat ārpus labāko trijnieka, bet uzvaru guva «Repsol Honda» vienību pārstāvošais Markess.

Uzvarētājam šoreiz sekoja briti Bredlijs Smits (Monster Yamaha Tech 3) un Skots Redings («Marc VDS Honda»). Divi Lielbritānijas sportisti uz goda pjedestāla nokļuvuši pirmoreiz kopš 1979.gada.

Tikmēr Rosi tuvākais sekotājs kopvērtējumā spānis Horhe Lorenso no «Movistar Yamaha» komandas šoreiz pēc kritiena izstājās.

Līdz ar to piecus posmus pirms sezonas beigām Rosi, kura rēķinā nu ir 247 punkti, bet jau 23 punktus no viņa atpaliek komandas biedrs Lorenso.

Savukārt trešais ar 184 punktiem ir Markess.

Arī šajā sezonā, kas noslēgsies 8.novembrī Spānijas pilsētā Valensijā, braucēji aizvadīs 18 posmus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu