Kuras ir 10 vispelnošākās pasaules sportistes?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Biznesa žurnāls «Forbes» publicējis pasaules vispelnošāko sportistu saraktu laika posmā no 2014. gada jūnija līdz 2015. gada jūnijam. Tā galvgalī jau 11. gadu pēc kārtas ir Krievijas tenisiste Marija Šarapova. Pirmajās desmit pozīcijās atrodas 7 tenisistes.

Lai gan sekmes tenisa kortā ir labākas amerikānietei Serēnai Viljamsai, kurā šajā sezonā izcīnījusi 41 uzvaru un cietusi tikai vienu zaudējumu, vispelnošāko sportistu sarakstā viņa piekāpjas rangā vienu pozīciju (2.) zemāk esošajai Šarapovai.

Šā gada pirmajos septiņos mēnešos Viljamsa prēmijās sacensībās vien nopelnījusi 8,2 miljonus eiro. Tikmēr Šarapova par uzvaru iepriekšējās sezonas «Roland Garros» turnīrā saņēma ne tikai turnīra organizatoru prēmiju, bet arī prāvu summu no saviem sponsoriem «Nike» un «Head». Tāpat izskatīgo krievieti atbalsta tādi pazīstami brendi kā «Avon Products», «Evian», «Porsche» un «Tag Heuer».

Nr.SportisteSporta veidsIenākumi 2014
1Marija ŠarapovaTeniss€26,3 miljoni
2Serēna ViljamsaTeniss€22,1 miljoni
3Karolīna VozņackiTeniss€13,1 miljoni
4Danika PatrikaAutosports€12,4 miljoni
5Anna IvanovičaTeniss€7,4 miljoni
6Petra KvitovaTeniss€6,9 miljoni
7Simona HalepaTeniss€6,1 miljoni
8Ronda RousijaMMA€5,8 miljoni
9Steisija LuisaGolfs€5,7 miljoni
10Agņeška RadvaņskaTeniss€5,4 miljoni

Salīdzinājumam pagājušajā gadā lielāko peļņu guvušais sportists - ASV bokseris Floids Meivezers pēc «Forbes» datiem nopelnījis 300 miljonus ASV dolāru. Viņam seko filipīniešu bokseris Menijs Pakviao ar 160 miljoniem un portugāļu futbolists Krištianu Ronaldu ar 79,6 miljoniem dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu