Kodiena upuris Kjelīni: Piespriestais sods Suaresam ir par bargu (29)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Par košanu pretiniekam piespriestā četru mēnešu diskvalifikācija no futbola un deviņu maču diskvalifikācija nacionālajā izlasē Urugvajas uzbrucējam Luisam Suaresam ir par bargu, uzskata kodiena upuris Itālijas valstsvienības aizsargs Džordžo Kjelīni.

Urugvajas valstsvienība otrdien Pasaules kausa izcīņas D apakšgrupas mačā ar 1:0 pārspēja Itāliju, nodrošinot sev vietu astotdaļfinālā. Neilgi pirms gūtajiem vārtiem otrajā puslaikā Suaress, kā pēcāk bija redzams video atkārtojumos, iekoda plecā Kjelīni, taču sodu no tiesneša par to nesaņēma.

Tomēr ceturtdien Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) viņu uz četriem mēnešiem diskvalificēja no visām ar futbolu saistītām aktivitātēm, kā arī piesprieda deviņu maču diskvalifikāciju nacionālajā izlasē. Līdz ar to Urugvajai atlikušajā Pasaules kausa izcīņā, kurā tā sasniegusi astotdaļfinālu, nāksies iztikt bez sava rezultatīvākā spēlētāja.

«Domāju, ka piemērotais sods ir pārāk liels. Pēc mača palikušas vien dusmas un vilšanās, taču šobrīd es domāju tikai par Luisu un viņa ģimeni, jo viņiem būs jāpārcieš ļoti grūts periods,» uzskata Kjelīni. «Tiešām ceru, ka FIFA atļaus Suaresam būt tuvumā saviem komandas biedriem arī maču laikā, jo šāds sods atsvešina spēlētāju.»

Tikmēr pats Suaress ir atgriezies Urugvajā, kur viņu lidostā sagaidījuši simtiem vietējo iedzīvotāju, rokās turot uzmundrinošus plakātus, piemēram, «Luiss, Urugvaja ir ar Tevi».

Pēcāk Suaress mēroja ceļu uz savas mātes māju.

Savukārt FIFA nākusi klajā ar paziņojumu, ka Suaresam būtu nepieciešams ārstēties.

«Domāju, ka viņam vajadzētu atrast veidu, kā pārtraukt kost spēlētājiem. Suaresam būtu nepieciešams ārstēties. Viņa rīcība ir slikta,» izteicies FIFA ģenerālsekretārs Žeroms Valke.

Šī nav pirmā reize, kad Suaress iesaistījies līdzīgā incidentā.

Jau 2010.gadā, spēlējot Nīderlandes vienībā Amsterdamas «Ajax», Suaress iekoda Eindhovenas PSV pussargam Otmanam Bakalam un diskvalifikācijas dēļ izlaida septiņas spēles.

Savukārt pērn aprīlī Anglijas premjerlīgas kluba «Liverpool» uzbrucējs iekoda Londonas «Chelsea» aizsargam serbam Broņislavam Ivanovičam, pēcāk saņemot desmit maču diskvalifikāciju.

Tāpat Suaress 2011.gadā saņēma ilgstošu diskvalifikāciju par francūža Patrisa Evrā rasistisku aizvainošanu.

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu