Gulbim neveiksme Vimbldonas čempionāta otrajā kārtā (32)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Neveiksmi prestižajā Vimbldonas «Grand Slam» turnīrā (sezonas trešais) trešdien Londonā piedzīvoja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš otrās kārtas mačā ar 4-6, 3-6, 6-7 (5) piekāpās Ukrainas otrajam numuram Serhijam Stahovskim. Mača gaitā Gulbis ne reizi nelauza pretinieka servi, tiekot tikai pie vienas breika iespējas. Latvietis kļuvis par visaugstāk izlikto tenisistu, kurš jau noslēdzis dalību vīriešu vienspēļu sacensībās.

Jau pirmajā geimā Gulbis zaudēja savu servi un pēc tam nonāca iedzinējos ar 0-2. Tikmēr Stahovskis pirmajos trīs geimos, kuros viņš servēja, neļāva latvietim uzvarēt nevienā izspēlē. Seta turpinājumā ukrainis saglabāja viena breika pārsvaru, triumfējot ar 6-4.

Pirmajos sešos otrā seta geimos neviens no tenisistiem neatdeva savu servi, taču septītajā geimā pēc ļoti sīvas un ilgas spēkošanās Stahovskim tomēr izdevās lauzt Gulbja servi, vēlāk arī izvirzoties vadībā ar 5-3. Devītajā geimā, servējot latvietim, ukrainis nospēlēja negaidīti pārliecinoši, neļaujot latvietim uzvarēt nevienā izspēlē, kamēr pats bija pārāks un triumfēja setā ar 6-3.

Trešā seta ievadā Stahovskis pie savas serves darbojās ļoti pārliecinoši, trīs geimos nezaudējot nevienā izspēlē. Gulbim savas serves nosargāšana padevās daudz smagāk, tomēr pie breika iespējām neviens no sportistiem netika. Septītajā geimā Gulbis beidzot ieguva pirmo breikbumbu mačā, tomēr tā palika neizmantota.

Pēc astoņiem geimiem rezultāts bija neizšķirts 4-4, bet nākamajā geimā Stahovskis izcēlās ar vēl vienu pārliecinošu sniegumu pie savas serves. Iespēja nodrošināt uzvaru ukrainim pavīdēja nākamajā geimā, tomēr Gulbis vienīgo mačbumbu atspēlēja un atjaunoja setā līdzsvaru.

Nākamajos divos geimos sportisti pie savas serves bija pārliecinoši, bet sekojušo taibreiku daudz pārliecinošāk uzsāka Stahovskis, kurš uzvarēja četrās izspēlēs pēc kārtas un panāca 4:1 savā labā. Vēlāk viņš ieguva trīs mačbumbas, no kurām Gulbis spēja atspēlēt divas, tādējādi piedzīvojot zaudējumu un izstājoties no turnīra.

Par iekļūšanu otrajā kārtā latvietis nopelnīja 45 reitinga punktus un 53 600 eiro prēmiju.

ATP rangā Gulbis šobrīd ieņem 10. vietu (karjeras labākais rādītājs), kamēr Stahovskis ir 90. pozīcijā. Šī bija viņu sestā savstarpējā spēle. Iepriekšējās piecās četrreiz pārāks bija Latvijas labākais tenisists.

Trešajā kārtā Stahovski gaida tikšanās ar austrālieti Marinko Matoseviču vai Žeremī Šardī no Francijas.

25 gadus vecais latvietis, kurš sacensībās izlikts ar 12. numuru, turnīru sāka ar 7-6 (7), 7-5, 7-6 (10) uzvaru pār Igaunijas labāko tenisistu Jirgenu Zopu. Savukārt ukrainis turnīra ievadā 6-3, 6-3, 6-3 pārspēja Karlosu Berloku no Argentīnas.

2013. gada sezonā Gulbis Vimbldonā iekļuva trešajā kārtā. Toreiz viņš cīņā par iekļūšanu ceturtajā kārtā ar 2-6, 4-6, 4-6 piekāpās spānim Fernando Verdasko, kurš negaidīti pirmās kārtas mačā zaudēja Matosevičam. Spānijas tenisists šajā turnīrā bija izlikts ar 18. numuru.

Sezonas trešais «Grand Slam» turnīrs ar kopējo prēmiju fondu 25 miljoni sterliņu mārciņu risinās uz zālāja seguma.

Komentāri (32)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu