Argentīna Bosnijai un Hercegovinai debijā sagādā zaudējumu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules kausa finālturnīrā svētdien F apakšgrupā Argentīnas izlase ar rezultātu 2:1 (1:0) pārspēja sacensību debitanti Bosniju un Hercegovinu.

Argentīnas izlases rindās vārtus guva Lionels Mesi, bet bosnietis Seads Kolašinacs raidīja bumbu savos vārtus, savukārt vēsturiskos pirmos vārtus finālturnīrā Bosnijas un Hercegovinas labā guva Vedads Ibiševičs.

Jau trešajā minūtē vadībā izvirzījās Argentīna, pēc Mesi standartsituācijas bumbu savos vārtos netīši ievirzīja aizsargs Kolašinacs. Turpinājumā Bosnija un Hercegovina izviedoja divus pusmomentus pie argentīniešu vārtiem, bet 13.minūtē Miralems Pjaničs nespēja realizēt tuvu vārtiem nozīmēto tiešo brīvsitienu.

Kopumā abas vienības cīņu iesāka diezgan lēni un neaktīvi.Savukārt pēcāk Bosnija un Hercegovina bieži pieļāva nevajadzīgas kļūdas savā laukuma pusē, kas Argentīnai ļāva regulāri darboties sāncenšu soda laukumā, taču bez panākumiem.

Daudz iniciatīvas Argentīnas izlasē uzņēmās četrkārtējais planētas labākais futbolists Mesi, tomēr bosnieši regulāri ar uzbrucēju tika galā. Savukārt 24.minūtē pirmo dzelteno kartiņu saņēma argentīnietis Markoss Roho. Bet 32.minūtē sekoja viens no retajiem sitieniem pirmajā puslaikā, kad spāņu kluba «Barcelona» pussargs Havjers Maskerano no aptuveni 25 metriem sita spēcīgi pa pretinieku vārtiem, tomēr bosniešu vārtsargs Asmirs Begovičs tika galā ar epizodi.

Tikmēr 40.minūtē Dienvidamerikas valsts vārtsargs Serhio Romero tikai ar pūlēm atvairīja Senada Luliča sitienu ar galvu, palīdzot saglabāt komandai vadību cīņā.

Otrā puslaika ievadā Argentīnas izlases treneris uzreiz veica divas spēlētāju maiņas, esot neapmierināts ar komandas sniegumu pirmajā cīņas daļā. Savukārt pēcāk Bosnija un Hercegovina turpināja uzlabot sniegumu laukumā, jau biežāk apdraudot pretinieku vārtus.

Spēles 54.minūtē lieliskā pozīcijā nonāca rezultatīvais uzbrucējs Serhio Agvero, kurš no aptuveni astoņiem metriem sita bumbu krietni pāri bosniešu vārtiem, bet sešas minūtes vēlāk Agvero vēlreiz neizmantoja lielisku pozīciju.

Mača 64.minūtē Argentīna rezultātu dubultoja. Lielisku individuālo meistarību nodemonstrēja Mesi. Pēc gūtajiem vārtiem uzlabojās arī pašu argentīniešu sniegums, kuri jau daudz ilgāk sāka pieturēt bumbu laukuma vidusdaļā. Cīņas 76.minūtē Agvero izpildīja vēl vienu bīstamu sitienu, taču arī šoreiz bumba nelidoja vārtu tīklā.

Atlikušajās minūtēs Argentīna bija ļoti tuvu, lai gūtu arī trešos vārtus, tomēr bosniešu aizsargi allaž veiksmīgi komandu glāba. Sešas minūtes līdz pamatlaika izskaņai Bosnija un Hercegovina rezultāta deficītu samazināja. Uz maiņu nākušais uzbrucējs Ibiševičs atrada spraugu starp pretinieku vārtsarga kājām, gūstot vēsturiskus vārtus. Pēcāk gan Argentīna panākumu no rokām neizlaida.

Zīmīgi, ka šajā finālturnīrā jau trīs spēlētāji raidījuši bumbu savos vārtos, kas ir par vieniem vārtiem vairāk nekā 2010.gada finālturnīrā kopā.

Argentīna pirmajā Pasaules kausa finālturnīrā 1930.gadā izcīnīja otro vietu, bet pēc tam lielākos panākumus guva 1978. un 1986.gadā, kad kļuva par čempioni. Vēlāk 1990.gadā vēlreiz izcīnīja otro vietu, bet pēc tam nav tikusi tālāk par ceturtdaļfinālu.

Savukārt Bosnija un Hercegovina kopš valsts neatkarības iegūšanas piedalās savā pirmajā Pasaules kausa finālturnīrā, kļūstot par vienīgo šī gada sacensību debitanti. Līdz šim kā neatkarīga valsts tā nav startējusi arī kontinenta meistarsacīkšu finālturnīros.

Iepriekš svētdien pie trīs punktiem E apakšgrupā tika Šveice un Francija, kas attiecīgi ar 2:1 un 3:0 uzvarēja Ekvadoru un Hondurasu.

Savukārt rīt G apakšgrupā Vācija spēkosies ar Portugāli, bet Gana tiksies ar ASV, savukārt F apakšgrupā Irāna mēģinās pārsteigt Nigēriju.

Sacensības 12 Brazīlijas pilsētās un stadionos ilgs līdz 13.jūlijam. Izslēgšanas turnīrs startēs 28.jūnijā.

Finālturnīrā Eiropu pārstāv 13 valstsvienības, Dienvidameriku un Āfriku piecas, pa četrām izlasēm ir no Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību jūras reģiona, bet trīs - no Āzijas. Pirmo reizi kopš 2002.gada nevienai valstij neizdevās kvalificēties finālturnīram no Okeānijas reģiona sacensībām, tomēr finālturnīrā piedalīsies Austrālija, kas kvalifikācijas ciklā startē Āzijas zonā.

Valstsvienības sadalītas astoņās apakšgrupās, pa četrām izlasēm katrā. Visas turnīra dalībnieces aizvadīs trīs grupas spēles. Tālāk katras grupas divas labākās komandas turpinās cīņu izslēgšanas fāzē, kur sākotnēji nonāks 16 valstis, sadaloties astoņos pāros. Turpinājumā katrā izslēgšanās kārtā izlašu skaits saruks uz pusi, līdz finālā iekļūs divas spēcīgākās turnīra dalībnieces.

Pirms četriem gadiem DĀR čempionu titulu izcīnīja Spānija, kas finālā ar 1:0 papildlaikā uzvarēja Nīderlandi. Savukārt trešo vietu otrajā turnīrā pēc kārtas izcīnīja Vācija.

Argentīnas izlases sastāvs: Serhio Romero, Pavlo Dzabaleta, Federiko Fernandess, Esekjels Garajs, Ugo Kampanjaro (Fernando Gago, 46.min.), Havjers Maskerano, Markoss Roho, Anhels di Marija, Maksimiljano Rodrigess (Gonsalo Igvains, 46.min.), Lionels Mesi, Serhio Agvero (Lukass Biglija, 87.min.)

Bosnijas un Hercegovinas izlases sastāvs: Asmirs Begovičs, Emirs Spahičs, Mensurs Mujdža (Vedads Ibiševičs, 69.min.), Seads Kolašinacs, Ermins Bičakčičs, Izets Hajrovičs (Edins Višča, 71.min.), Miralems Pjaničs, Senads Luličs, Muhameds Bešičs, Zvjezdans Misimovičs (Hariss Medunjanins, 74.min.), Edins Džeko.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu