Londonas «Arsenal» no «Chelsea» nopērk vārtsargu Čehu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Anglijas futbola premjerlīgas klubs Londonas «Arsenal» par 11 miljoniem sterliņu mārciņu no cita Lielbritānijas galvaspilsētas kluba «Chelsea» iegādājies čehu futbola vārtsargu Petru Čehu, vēsta angļu mediji.

Čehs aizvadītajā sezonā zaudēja pamatvārtsarga vietu «Chelsea» rindās, kur viņu izkonkurēja beļģis Tibo Kurtuā. Čehs pēc sezonas beigām neslēpa, ka vēlas regulāri spēlēt, tāpēc «Chelsea» vadībai lūdza viņu pārdot uz citu komandu, lai gan viņam vēl bija spēkā līgums uz vienu gadu.

Viens no pretendentiem bija «Arsenal», kas vienojās ar «Chelsea» par kompensāciju. Darījums kļuva iespējams pēc tam, kad arī pats vārtsargs piekrita pārcelties uz citu Londonas klubu. Interesi par Čehi izrādīja arī Francijas čempionvienība «Paris Saint-Germain».

«Chelsea» komandai Čehs pievienojās 2004. gadā no Francijas vienības «Rennes». Londonas kluba rindās Čehs piedalījies vairāk kā 450 spēlēs, četras reizes izcīnot Anglijas premjerlīgas čempiona titulu, četras reizes ticis pie FA kausa, trīs reizes pie Līgas kausa, reizi uzvarējis Čempionu līgā un reizi Eiropas līgā.

Čehs kļuvis par sesto dārgāko vārtsargu futbola vēsturē. Savulaik par itāli Džanluidži Bufonu Turīnas «Juventus» 2001. gadā «Parma» komandai samaksāja 33 miljonus sterliņu mārciņu, savukārt 2011. gadā par vācieti Manuelu Noieru Minhenes «Bayern» citam Vācijas klubam «Schalke 04» samaksāja 19 miljonus mārciņu.

Čehs ir arī Čehijas valstsvienības pirmais numurs, ar kuru 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā spēlē ar Latvija, kas pavasarī viesos nospēlēja neizšķirti 1:1. Čehijas izlase Rīgā viesosies rudenī. Valstsvienībā Čehs ir aizvadījis 114 spēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu