«Blackhawks» kapteinis Teivzs: Sajūtas ir neticamas

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Čikāgas «Blackhawks» hokejisti jūtas ļoti laimīgi pēc uzvaras Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā. Čikāgas komanda finālsērijas sestajā mačā 2:0 uzvarēja Tampabejas «Lightning», sērijā līdz četriem panākumiem gūstot virsroku ar 4-2. Viens no «Blackhawks» līderiem Džonatans Teivzs vēl īsti neapjauš, ka trešo reizi kļuvis par Stenlija kausa ieguvēju.

«Liekas, kas tas nav pa īstam,» vietnē «Yahoo Sports» citēts 27 gadus vecais «Blackhawks» kapteinis.

«Man grūti tam noticēt. Tas ir kā sapnis. Ar katru reizi pēc Stenlija kausa izcīnīšanas sajūtas kļūst arvien labākas. Neticamas sajūtas.»

Teivzs savas karjeras laikā astoto sezonu pēc kārtas pārstāv «Blackhawks», šajā laikā iegūstot trešo Stenlija kausu.

«Varētu teikt, ka vēl īsti neapzinos, ka esmu kļuvis par čempionu,» aģentūrā «Associated Press» izteicies Teivzs, kurš 23 izslēgšanas spēlēs izcēlās ar 10 vārtu guvumiem un 11 rezultatīvām piespēlēm. Viņa lietderības koeficients bija +7.

Stenlija kausa izcīņas vērtīgākais spēlētājs Dankans Kīts: «Jūtos ļoti laimīgs, tomēr ir arī atvieglojums, ka paveicām darbu. Tagad varu atvilkt elpu».

«Ilgstoši spēlē ar tiem pašiem puišiem un attīsties. Kad rodas iespēja izcīnīt titulu, tas viss pastiprinās,» skaidroja Kīts. «Visi esam lepni, ka esam paveikuši to jau trešo reizi. Tomēr neiegūsti šādas balvas bez lieliskas komandas un lieliskiem komandas biedriem. Esmu lepns būt daļa no šīs grupas.»

«Blackhawks» Stenlja kausa finālā spēlēja 13. reizi kluba vēsturē. Pēdējo sešu gadu laikā Čikāgas komanda hokeja prestižāko trofeju izcīnīja trešo reizi.

«Šis bija garš ceļš pēc kausa,» atzina 40 gadus vecais «Blackhawks» aizsargs Kimo Timonens, kurš par Stenlija kausa ieguvēju kļuva pirmoreiz karjerā un ar šo maču noslēdza savu karjeru. «Bijuši labi brīži, slikti brīži, smagi brīži, kāpumi un kritumi. Par šo brīdi esmu sapņojis ilgi. Atstāju šo spēli kā Stenlija kausa čempions.»

Zīmīgi, ka savā vēsturē pirmajos 82 gados «Blackhawks» kausu arī bija ieguvusi trīs reizes, bet tagad to papildus paveikusi 2010., 2013. un 2015.gadā. Trešo kausu ar komandu ieguva astoņi spēlētāji, kā arī galvenais treneris Džoels Kvīnvils.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu