Espargaro labākais Katalonijas «Grand Prix» kvalifikācijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tieši Barselonas reģionā dzimušais spānis Alēšs Espargaro sestdien bija labākais pasaules motošosejas čempionāta prestižākās klases «MotoGP» sezonas septītā posma - Katalonijas «Grand Prix» - kvalifikācijā.

Labākajā mēģinājumā Espargaro apsteidza savu tautieti un komandas biedru «Suzuki Ecstar» rindās Maveriku Vinjalesu.

Kāds no «Suzuki» pilotiem pirmo starta vietu ieguvis pirmoreiz kopš 2007.gada, bet Espargaro «pole-position» izcīnījis otro reizi karjerā.

Tikmēr no trešās vietas startēs iepriekšējos trijos etapos uzvarējušais spāņu motobraucējs Horhe Lorenso no «Movistar Yamaha» komandas, ceturto vietu aizņems pēdējo divu sezonu čempions Marks Markess no Spānijas («Respol Honda»), bet pašreizējais kopvērtējuma līderis itālis Valentīno Rosi no «Movistar Yamaha» vienības kvalifikācijā palika vien septītais.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderim Rosi ir 118 punkti, tomēr viņam vairs tikai sešus punktus zaudē Lorenso. Trešais ar 83 punktiem ir «Ducati» pilots Andrea Dovicioso no Itālijas, kurš par diviem punktiem apsteidz savu tautieti un komandas biedru Andrea Jannoni.

Tikmēr Markess ar 69 punktiem atrodams kopvērtējuma piektajā pozīcijā.

Arī šajā sezonā, kas noslēgsies 8.novembrī Spānijas pilsētā Valensijā, braucēji aizvadīs 18 posmus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu