BK «Ventspils» pirmajā finālspēlē sagrauj Rīgas VEF (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Ar uzvaru «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsēriju trešdien sāka BK «Ventspils» komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 90:61 (13:12, 23:8, 27:21, 27:20) pārliecinoši apspēlēja pašreizējo čempionvienību Rīgas VEF.

Pirmās 10 minūtes aizritēja līdzīgā cīņā, bet otrajā ceturtdaļā izpaudās kurzemnieku pārsvars (23:8), puslaika pārtraukumā vienībām dodoties pie rezultāta 36:20, kad vadībā atradās «Ventspils» komanda.

Otrajā ceturtdaļā laukuma saimnieki krietni veiksmīgāk cīnījās zem groziem un teicami darbojās amerikāņu aizsargs Lorenco Viljamss, kurš guva 12 no komandas 23 iemestajiem punktiem.

Mača otrajā daļā Ventspils vienība turpināja kontrolēt notikumus laukumā, katrā no divām ceturtdaļām palielinot savu pārsvaru. Galarezultātā BK «Ventspils» svinēja pārliecinošu uzvaru ar 90:61.

Par rezultatīvāko spēlētāju uzvarētāju rindās kļuva Villijs Kemps, kurš izcēlās ar 15 gūtiem punktiem, Lorenco Viljamss pievienoja 13 punktus, bet 11 punkti komandas kapteiņa Akseļa Vairoga kontā.

Tikmēr Rīgas VEF labā 13 punktus guva Entuāns Robinsons, bet kapteinis Kristaps Janičenoks pievienoja 12 punktus.

Sērijas otrā spēle risināsies piektdien «Arēnā Rīga», trešais mačs notiks svētdien Ventspils olimpiskajā centrā, bet ceturtā cīņa paredzēta 14. maijā «Arēnā Rīga».

Pusfināla sērijā Rīgas VEF komanda 3-0 smagās cīņās pieveica «Jūrmala»/«Fēnikss» basketbolistus, bet «Ventspils» 3-2 pieveica BK «Jēkabpils» vienību.

Sērijā par bronzas medaļām «Jēkabpils» pirmajā mačā savā laukumā ar 98:71 uzvarēja «Jūrmala»/«Fēnikss».

2012./2013. gada sezonā Rīgas VEF - «Ventspils» duelī 4-1 pārāka bija galvaspilsētas komanda, izcīnot trešo valsts čempiontitulu pēc kārtas.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu