Markess: Man vēl ir daudz, ko mācīties no Rosi

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Talantīgais spānis Marks Markess ir jau divkārtējs uzvarētājs pasaules motošosejas čempionāta prestižākajā «MotoGP» klasē, tomēr uzskata, ka joprojām daudz var mācīties no leģendārā itāļa Valentīno Rosi.

«Daudz esmu mācījies no Valentīno, un man vēl ir daudz, ko mācīties,» piektdien aģentūrai AFP pauda Markess. «Esmu pārliecināts, ka viņš ir visu braucēju elks.»

Pašreiz vien 22 gadus vecais Markess 2010.gadā kļuva par pasaules čempionu 125 kubikcentimetru klasē, 2012.gadā bija labākais «Moto2» klasē, bet 2013. un 2014.gadā jau triumfēja arī «MotoGP» vērtējumā. Tikmēr 36 gadus vecais Rosi par pasaules čempionu kļuvis deviņas reizes, ieskaitot trīs titulus «MotoGP» vērtējumā.

«Neuzskatu, ka kādam jākļūst par cita aizstājēju. Katrs cilvēks ir unikāls. Katra personība ir ar citādiem mērķiem,» pauž Markess. «Uzskatu, ka Rosi ir viens no labākajiem. Ikviens var mācīties no viņa, ikviens var redzēt viņu braucam un censties līdzināties.»

Aprīlī pēc aizraujošas cīņas abi sportisti sadūrās Argentīnas etapā, kas Markesam lika izstāties.

«Mūsu attiecības [pēc incidenta] nav mainījušās. Loģiski, trasē abi tiecamies sasniegt savus mērķus un katrs sevi aizstāvam,» skaidroja Markess. «Tomēr abi esam profesionāļi un saprotam atšķirību starp trasi un privāto dzīvi. «

Ja 2014.gada sezonu Markess sāka ar desmit uzvarām pēc kārtas, šajā sezonā četros etapos viņš ticis tikai pie vienas uzvaras, kas kopvērtējumā dod ceturto pozīciju, par 26 punktiem atpaliekot no kopvērtējuma līdera Rosi.

«Vēl gaidāmas 14 sacensības. Mēs esam jau aizvadījuši četrus etapus un, ja nebūtu tās nullītes Argentīnā, cīnītos par pirmo vietu,» uzskata Markess.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu