Lorenso triumfē Spānijas «Grand Prix» izcīņā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Spāņu motobraucējs Horhe Lorenso no «Movistar Yamaha» komandas svētdien triumfēja pasaules motošosejas čempionāta prestižākās klases «MotoGP» sezonas ceturtajā posma - Spānijas «Grand Prix».

Lorenso 27 apļus garo distanci jeb 119,421 kilometru veica 44 minūtēs un 57,246 sekundēs. Otrajā pozīcijā finišēja Lorenso tautietis Marks Markess no «Repsol Honda» vienības, kurš no uzvarētāja atpalika par 5,576 sekundēm.

Tikmēr trešajā vietā finišēja spāņa komandas biedrs Valentīno Rosi, kuram šis bija 200.goda pjedestāls karjerā.

Jau ziņots, ka Lorenso uzvarēja arī kvalifikācijas sacensībās, labākajā mēģinājumā apli veicot vienā minūtē un 37,910 sekundēs, par 0,390 sekunžu tiesu apsteidzot Markesu.

Kā zināms, pirms tam nebija skaidrs, vai pēdējo divu sezonu čempions Markess varēs piedalīties šajā posmā, jo aprīļa izskaņā vienā no treniņiem viņš salauza kreisās rokas pirkstu.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis pēc četriem posmiem ir Rosi, kurš iekrājis 82 punktus. Viņam ar 67 punktiem seko «Ducati» pilots Andrea Dovicioso no Itālijas, bet trešais ar 62 punktiem tagad ir Lorenso.

Tikmēr Markess ar 56 punktiem atrodams sezonas kopvērtējuma ceturtajā vietā.

Arī šajā sezonā, kas noslēgsies 8.novembrī Spānijas pilsētā Valensijā, braucēji aizvadīs 18 posmus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu