2022.gada Pasaules kausa fināls norisināsies 18.decembrī

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

2022.gada Pasaules kausa futbolā fināls Katarā norisināsies 18.decembrī, ceturtdien lēma Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) izpildkomiteja.

Kā medijiem norādīja FIFA preses sekretārs Valters de Gregorio, organizācija grib, lai Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs būtu īsāks nekā iepriekšējie turnīri un ilgtu 28 dienas.

Līdz ar to par iespējamo finālturnīra atklāšanas spēles datumu, kuru piektdien paziņos FIFA, varētu kļūt 21.novembris.

Īsāks pasaules kausa finālturnīrs nedaudz atvieglos to klubu problēmas, kuru spēlētāji tiks izsaukti pārstāvēt nacionālās izlases.

FIFA februāra beigās paziņoja, ka vēlas, lai 2022.gada Pasaules kauss norisinātos no 26.novembra līdz 23.decembrim, tādā veidā izvairoties no svelmainās vasaras temperatūras.

Eiropas Klubu asociācija (ECA) iepriekš bija ierosinājusi turnīru rīkot maijā vai jūnijā, tādējādi netiktu pārrauti vai traucēti čempionāti Eiropas futbola lielvalstu līgās, kā arī Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) Čempionu līgā.

Par FIFA pieņemto lēmumu Pasaules kausu rīkot gada nogalē Eiropas vadošie klubi bija sarūgtināti, neapmierinātību paužot Anglijas, Vācijas un Francijas čempionātu rīkotājiem.

Pasaules kausa finālturnīros piedalās 32 valstsvienības un mēneša garumā tiek aizvadīti 64 mači.

Lielākais šķērslis Katarā spēlēt futbolu ierastajā gadalaikā ir augstā temperatūra, kas vasarā var sasniegt 40 grādus pēc Celsija. Šāda temperatūra futbola spēlēšanu padarītu bīstamu dzīvībai.

Ja Pasaules kauss norisinātos novembrī, spēlētāji un līdzjutēji izbaudītu patīkamu gaisa temperatūru - 25 grādi pēc Celsija, kas ir līdzīgi apstākļiem iepriekšējos finālturnīros.

FIFA ģenerālsekretārs vairākkārt norādījis, ka tika ņemts vērā arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lūgums nerīkot pasaules čempionātu futbolā vienā laikā ar 2022.gada olimpiskajām spēlēm.

Eiropas Padomes (EP) locekļi pagājušajā mēnesī izteica aicinājumu FIFA atkārtot balsojumu par 2022.gada Pasaules kausa finālturnīra rīkotāju valsti, jo lēmums šīs tiesības piešķirt Katarai bijis «nepārprotami kļūdains». Tikmēr pašreizējais FIFA prezidents Zeps Blaters uzsver, ka «būtu jānotiek zemestrīcei, lai lēmums tiktu mainīts».

Kā zināms, pēc pieciem gadiem, kad FIFA lems par 2026.gada Pasaules kausa rīkotāju likteni, organizatorus noteiks FIFA kongress, nevis FIFA izpildkomiteja, kā tas bija līdz šim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu