Ar slēpēm 750 km pa polāro loku. «Bored of Borders» jaunais seriāls (16)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Bored of Borders» seriāls turpinās! Kārlis Bardelis devies uz Eiropas ziemeļiem, lai no 10. marta līdz 15. aprīlim, veicot aptuveni 750 kilometrus ar slēpēm, sāktu savu trešo piedzīvojumu «Polar Stroll». Viņš tieši pa polārā loka līniju no Krievijas/Somijas robežas dosies pāri Somijai, Zviedrijai un Norvēģijai. Arī šim projektam dienasgrāmatās līdzi varēs sekot portālā TVNET.

Piedzīvojums tiks īstenots ar slēpēm, līdzi velkot kamanas ar nepieciešamo ekipējumu un pārtiku. Dalībnieki iecerējuši šo slēpojumu veikt, sekojot kompasam un nemainot nosprausto kursu neatkarīgi no maršruta apstākļiem (ledāji, upes, nogāzes, ezeri, kalni, mežs).

Distances garums: 750 kilometri (~25 km/dienā) caur trijām valstīm (Somiju, Zviedriju un Norvēģiju).

Polārais loks kā magnēts

Projekta realizācijas laikā tiks filmēts videomateriāls pētnieciskam piedzīvojumu sērijveida raidījumam par slēpojuma norisi un cilvēkiem, kuri dzīvo uz polārā loka. «Polar Stroll» komandai ir interesanti noskaidrot, kāpēc cilvēki izvēlās dzīvot vietā, kur lielāko daļu gada ir jāgādā malka, jārok sniegs un vasaras mēnešos jācīnās ar moskītiem. Kas ir šis neredzamais «magnēts»?

Projekta īstenotāji vēlas pārliecināties, vai šis «magnēts» ir pietiekami spēcīgs, lai ļautu noturēt nemainīgu kursu taisnā līnijā un tieši pa polāro loku šķērsot trīs valstis.

Foto: Publicitātes foto

Kopā ar Kārli Bardeli piedzīvojumā dosies Mārtiņš Gulbis. Viņš iepriekš veicis pārgājienu Aļaskas mežos, kura laikā ir uzgājis slaveno busiņu no filmas «Into the wild». Tāpat ar Kārli uzkāpuši Elbrusā, Monblānā un veikuši 310 metru garu klinšu maršruta pirmkāpienu Norvēģijā.

Mārtiņš Gulbis
Mārtiņš Gulbis Foto: Publicitātes foto

Sabiedrība varēs sekot projekta norisei, izmantojot sociālos medijus (Facebook, Twitter), kā arī kartē sekot satelītraidītāja signālam, kurš uzrādīs slēpotāju pašreizējo atrašanās vietu.

Kārlis iepriekš 60 dienās veicis 6247 km ar apvidus skrituļslidām no Nordkapa līdz Gibraltāram un ar velosipēdu ziemas salā 18 dienās aizbraucis no Rīgas līdz Sočiem.

Packing of the Polar Stroll from Bored of Borders on Vimeo.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu