HK «Kurbads» ceturtdaļfinālu sāk ar pārliecinošu uzvaru

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK Kurbads

Latvijas hokeja čempionāta izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālu ar uzvaru trešdien sāka regulārās sezonas trešās vietas ieguvēja HK «Kurbads», kas ar 5:1 savā laukumā apspēlēja «Ogre/Sāga97» vienību, drošu pārsvaru iegūstot tikai noslēdzošajā trešdaļā. Uzvarētājs sērijā tiks noskaidrots sērijā līdz trim panākumiem.

HK «Kurbads» rindās ar trim rezultativitātes punktiem izcēlās pieredzējušais Aleksejs Širokovs, bet ar diviem vārtiem atzīmējās Edgars Adamovičs.

«Kurbads» spēli iesāka agresīvi un jau no pirmajām minūtēm pārņēma iniciatīvu, veidojot savus uzbrukumus ap Maksima Rešetņikova sargātajiem vārtiem. «Ogre/Sāga97» atbildēja ar retiem, tomēr ļoti bīstamiem pretuzbrukumiem. Jauno ogrēniešu vārti tika atslēgti piecpadsmitajā minūtē, kad precīza spiediena rezultātā Renārs Undelis tika izvirzīts bīstama metiena pozīcijā un raidīja ripu vārtos.

Pēc divām minūtēm HK «Kurbads» fani varēja uzgavilēt vēlreiz, kad Širokovs vārtu priekšā atrada nepieskatītu Adamoviču, kurš raidīja ripu vārtu tuvajā stūrī. Periods noslēdzās 2:0.

Otrajā trešdaļā notikumi risinās līdzīgā manierē – «Kurbads» uzbrūk, bet pārspēt vārtsargu nespēj. Spēles ritmu izjauc daudzie noraidījumi abām komandām.

Neilgi pirms perioda beigu sirēnas HK «Kurbads» tiek atstāts divu vīru mazākumā, kas tiek izmantots. Pēc metiena uz vārtu pusi pirmais pie atlēkušās ripas pieskrien Juliāns Misjus un nepilnas divas sekundes līdz trešdaļas beigām samazina rezultāta starpību līdz minimumam.

HK «Kurbads» pēdējo periodu iesāk agresīvi un parāda, ka vēlas uzspiest pretiniekiem savu spēles manieri. Tas izdodas. Vispirms vairākumā Edgars Adamovičs ar šāvienu no zilās līnijas noformē sev dubli, bet perioda vidū ar nelielu intervālu vārtus gūst Renārs Valters un Toms Hartmanis. Skanot beigu sirēnai, rezultāts uz tablo rāda 5:1.

Sērijas otro maču abas komandas aizvadīs ceturtdien.

Tikmēr citā spēlē pagājušās sezonas spēcīgākā komanda «Rīga»/«Prizma» ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 1:0) pagarinājumā savā laukumā pieveica «Zemgale»/LLU spēlētājus.

Ar ļoti pārliecinošu uzvaru izslēgšanas turnīru iesāka «Liepāja», kas ar 11:3 (2:0, 7:2, 2:1) savā laukumā sagrāva regulārās sezonas vājāko vienību Jūrmalas HASC, kaut vēl spēles vidū rezultāts bija vien 3:2. Šajā mačā «Liepājas» sastāvs bija papildināts arī ar vairākiem Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas «Dinamo» spēlētājiem.

Ceturtdaļfināla un pusfināla sērijas, kā arī sērija par trešo vietu noritēs līdz kādas komandas trim uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu