Latvijas tenisa izlase nespēj pretoties Slovākijai (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Andis Juška un Jānis Podžus sestdien neglāba Latvijas tenisa izlasi no zaudējuma duelī izbraukumā pret Slovākiju, kas ir latviešu pirmā šīgada Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas pirmās grupas cīņa.

Aizvadītajā dubultspēlē Juška un J.Podžus ar rezultātu 5-7, 1-6, 6-3, 3-6 zaudēja Andrejam Martinam un Mihalam Mertinakam, kurš ir dubultspēļu speciālists, rangā ieņemot 86.pozīciju.

Līdz ar to pēc piektdienas abām vienspēlēm un sestdienas dubultspēles Latvijas izlase nonākusi zaudētājos ar rezultātu 0-3, kas nozīmē, ka vēl pirms svētdienas atlikušajām divām vienspēlēm Slovākijas izlase šajā duelī nodrošinājusi uzvaru.

Devisa kausa šīgada cīņu turpinājumā Latvijas izlasi sagaidīs spēkošanās par vietas saglabāšanu Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā.

Juška ATP dubultspēļu rangā ieņem 563.vietu, bet J.Podžus ieņem 1780.pozīciju. Tikmēr Martinam dubultspēļu rangā 343.pozīcija.

Iepriekš mačam Juškas vietā bija pieteikts rangā neesošais Artūrs Lazdiņš, bet Martina vietā sākotnēji spēlēt plānoja Martins Kližans, kuram dubultspēļu rangā 118.pozīcija.

Kā ziņots, pirmajā piektdienas vienspēlē ATP ranga 650.vietā esošais Mārtiņš Podžus ar rezultātu 6-3, 3-6, 3-6, 1-6 zaudēja Lukāšam Lacko, kurš pasaules rangā atrodas 101.pozīcijā. Savukārt otrajā vienspēlē ATP ranga 569.vietas īpašnieks Juška ar 4-6, 7-6, 3-6, 6-4, 6-8 zaudēja Kližanam, kurš šobrīd ir 91.labākais tenisists pasaulē.

Svētdien iecerētas atlikušās divas vienspēles - M.Podžus šoreiz spēkosies ar Kližanu, bet Juška ar Lacko. Šo cīņu rezultāts gan dueļa kopējo iznākumu vairs nemainīs.

Tomēr svētdienas spēļu dalībniekus kapteiņi vēl var mainīt.

Jau vēstīts, ka 16 gadus vecais Lazdiņš Deivisa kausa sacensībām pieteikts Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja vietā, kurš izlēmis šoreiz nepalīdzēt izlasei.

Slovākija Deivisa kausa rangā šobrīd ieņem 36.vietu, kamēr Latvija ir 41.pozīcijā.

Šī Latvijai un Slovākijai ir pirmā savstarpējā tikšanās reize, tāpēc dueļa saimniekus vajadzēja noskaidrot papildu izlozē.

Slovāki otrajā kārtā tiksies ar Austriju, kurai pirmā kārta ir brīva. Savukārt latviešiem būs jācīnās par vietas saglabāšanu pirmajā grupā ar Ukrainas un Rumānijas dueļa vājāko pāri.

Kā ziņots, pērn Latvijas izlase sekmīgi pārvarēja Eiropas-Āfrikas zonas otro grupu, sākotnēji ar 3-0 izbraukumā pieveicot Tunisiju, turpinājumā ar 3-2 izbraukumā pārspējot arī Monako, bet izšķirošajā duelī ar 3-2 pieveica arī Somiju un trešoreiz vēsturē kvalificējās Deivisa kausa pirmajai grupai.

Iepriekš Latvijas izlase Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā spēlējusi 2008. un 2010.gadā, bet nevienā no šīm reizēm nespēja saglabāt tajā vietu.

Tikmēr Slovākija pērn sākotnēji ar 2-3 piekāpās Ukrainai, bet turpinājumā tikai ar 3-2 savā laukumā pārspēja šobrīd ievērojami novājināto Zviedrijas izlasi. Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā slovāki sacenšas astoto gadu pēc kārtas.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu