Olimpiskā čempiona Vandžiru nāve bija slepkavība, nevis pašnāvība

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kādreizējais olimpiskais čempions maratonā Samuels Vandžiru no Kenijas 2011.gadā noslepkavots ar kādu neasu priekšmetu, nevis viņš izdarīja pašnāvību, izmeklēšanā secinājis patologs.

Tobrīd 24 gadus vecais Vandžiru ar pārlauztu galvaskausu tika atrasts miris 2011.gada maijā, kad pēc strīda ar sievu bija nokritis no savas mājas balkona.

Toreiz tika uzskatīts, ka Vandžiru bijuši ārlaulības sakari un viņš nolēcis no balkona, lai aizbēgtu no dusmīgās sievas. Arī policija toreiz secināja, ka sportists izdarījis pašnāvību.

Tomēr tagad izmeklēšanā patologs Mouzess Njue secinājis, ka Vandžiru pēc kritiena vēl bijis dzīvs, tomēr tad viņam pa galvu kāds iesitis ar «neasu priekšmetu». Ziņojumā teikts, ka roku un kāju traumas parādījušas Vandžiru piezemēšanos pēc kritiena «kaķa stilā», bet pēc tam viņu nositis kāds cits cilvēks.

Izmeklēšana pašlaik turpinās, un policija sniegt liecības uzaicinājusi vairāk nekā 30 cilvēkus.

LETA jau ziņoja, ka strīds ar sievu radies pēc Vandžiru pārrašanās mājās stiprā alkohola reibumā kopā ar kādu sievieti.

Toreiz tika pieļauta iespēja, ka strīda laikā Vandžiru sieva noskrējusi ēkas pirmajā stāvā un aizslēgusi durvis uz kāpņutelpu, līdz ar to Vandžiru uz pirmo stāvu centies nokļūt pa balkonu, piedzīvojot kritienu ar traģiskām sekām. Pāris mēnešus pirms tam Vandžiru bija izvirzītas apsūdzības par mēģinājumu nogalināt paša sievu, kā arī ieroča - automāta «AK-47» - nelegālā glabāšanā.

2008.gada Pekinas Olimpiādē Vandžiru kļuva par pirmo Kenijas olimpisko čempionu, kā arī 21 gada vecumā kļuva par jaunāko maratona uzvarētāju kopš 1932.gada.

Vandžiru triumfēja arī Londonas maratonā, kā arī divas reizes pēc kārtas uzvarēja prestižajā Čikāgas maratonā.

Tāpat Vandžiru divreiz bija pasaules rekorda pusmaratonā īpašnieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu