HK «Rīga» cieš zaudējumu pret Podziņu pārstāvēto Čehovas «Ruskije vitjazi»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK Rīga komandas facebook.com profils

Latvijas klubs «Rīga» sestdien cieta zaudējumu Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē, izbraukumā ar 0:1 (0:1, 0:0, 0:0) piekāpjoties Čehovas «Ruskije vitjazi» vienībai, ko pārstāv Latvijas uzbrucējs Haralds Podziņš un aizsargs Zigurds Podziņš.

Vienīgie vārti mačā tika gūti 11.minūtē, kad izcēlās «Ruskije vitjazi» hokejists Artjoms Osipovs, bet rīdzinieki vārtus nespēja atgūt arī pēc mača izskaņā veiktās vārtsarga nomaiņas pret sesto laukuma spēlētāju.

Abi Podziņi šo maču aizvadīja Čehovas vienības ceturtajos virknējumos, taču spēles laikā ar ievērības cienīgām aktivitātēm neizcēlās.

Piektdien notikušajā abu komandu pirmajā tikšanās reizē «Rīga» piedzīvoja zaudējumu ar 1:2.

Šīs sezonas 32 spēlēs 18 gadus vecais H.Podziņš iekrājis vienus vārtus un piecas rezultatīvas piespēles, bet 17 gadus vecais aizsargs Z.Podziņš 30 mačos guvis divus vārtus.

Pēdējos septiņos mačos Krievijas klubs izcīnījis četrus panākumus.

Abas komandas savā starpā aizvadīja divas spēles decembra nogalē. Pirmajā cīņā Rīgas vienība piedzīvoja zaudējumu ar 3:6, taču nākamajā dienā spēja revanšēties ar panākumu 4:2.

Izbraukuma turpinājumā rīdzinieki divreiz tiksies ar Stupino «Kapitan» komandu un Sanktpēterburgas «Dinamo» vienību, kuru pārstāv Latvijas uzbrucējs Kirils Tambijevs.

Sagaidāms, ka tuvākajā laikā «Rīgas» komanda oficiāli sev nodrošinās vietu izslēgšanas spēļu turnīrā, jo pie ceļazīmes jau tikušas Rietumu konferences labākās četras komandas, no kurām rīdzinieki atpaliek vien par trim punktiem.

Iepriekšējās divās spēlēs pirms šī izbraukuma «Rīgas» spēlētāji savā laukumā tikās ar Latvijas speciālista Aleksandra Beļavska trenētās Baltkrievijas komandas Bobruiskas «Dinamo-Šiņņik» hokejistiem. Vienības panākumus dalīja uz pusēm, bet pirms tam divas uzvaras tika izcīnītas pret citu Baltkrievijas vienību Minskas «Junostj».

Decembrī 11 no «Rīgas» komandas spēlētājiem un galvenais treneris Leonīds Tambijevs Latvijas U-20 izlases rindās startēja pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā, kuru vienība noslēdza otrajā vietā, netiekot pie vienīgās ceļazīmes uz augstāko divīziju.

Šīs sezonas 44 spēlēs «Rīgas» vienība piedzīvojusi 14 zaudējumus pamatlaikā. «Rīgas» komandai MHL turnīrā ir arī viena tehniskā uzvara, jo no sacensībām izslēgta Ungārijas vienība Budapeštas «Patriot». Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik «Rīgas» komanda ar 84 punktiem ieņem piekto vietu, bet «Ruskije vitjazi» ar 79 iekrātiem punktiem 42 spēlēs joprojām atrodas septītajā pozīcijā.

Pēc «Patriot» komandas izslēgšanas MHL regulārajā čempionātā palikušas 39 komandas no septiņām valstīm, kas sadalītas divās konferencēs un četrās divīzijās. Pēc regulārās sezonas izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras konferences 16 spēcīgākās vienības.

Trīs iepriekšējās sezonās Leonīda Tambijeva vadītā «Rīgas» komanda spēja iekļūt Harlamova kausa izcīņas turnīrā, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Mitišču «Atlanti» komandai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu