«Dinamo» Dārziņa atgriešanās spēlē piekāpjas «Sibirj» (100)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta spēlē piektdien piedzīvoja Rīgas «Dinamo» komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 2:3 savā laukumā atzina Novosibirskas «Sibirj» hokejistu pārākumu. Latvijas kluba labā vārtus guva Marsels Haščāks un Mets Robinsons.

Spēles pašā ievadā aktīvas bija abas komandas. «Dinamo» jau pirmajās minūtēs tika pie iespējas spēlēt vairākumā, tomēr tajā veiksmīgi viesu vārtos darbojās Ņikita Bespalovs. Uzreiz pēc tam mājinieki par viesu skaitliskā sastāva pārkāpumu tika pie vēl viena vairākuma, tomēr arī šoreiz tālāk par daudzsološām saspēlēm «Dinamo» hokejisti netika.

Iegūtā iniciatīva gan nepalika bez rezultāta, jo uzreiz pēc vairākuma beigām pašā trešdaļas vidū laba saspēle padevās «Dinamo» ceturtajai maiņai, bet ripu vārtos no pašas to priekšās raidīja Haščāks.

Turpmākajās minūtēs «Dinamo» pārliecinoši kontrolēja laukumā notiekošo, taču tad komanda saņēma noraidījumu par Sedlāčeka misēkli, izraidot ripu ārpus laukuma. Viesi šo vairākumu spēja realizēt, kad drūzmēšanos «Dinamo» vārtu priekšā savā labā izmantoja Moņa. Drīz pēc tam uz noraidīto soliņu devās arī Dārziņš, tomēr laukuma saimnieki ar lielām mokām spēja viena vīra deficītu laukumā izturēt.

Otro trešdaļu ļoti aktīvi sāka «Sibrij» hokejisti, ātri tiekot pie vēl vienas iespējas darboties vairākumā. Tajā Sedlāčeks tika pakļauts lielam darba apjomam, tomēr ar saviem pienākumiem tika galā.

Turpinājumā cīņa ritēja saraustītā tempā, bet «Dinamo» pie iespējam uzbrukt tika vien pēc vairākuma iegūšanas. Tajā labā metiena pozīcijā tika izvirzīts Mets Robinsons, kurš ar spēcīgu raidījumu vēlreiz izvirzīja vadībā laukuma saimniekus.

Pēc zaudētajiem vārtiem «Sibirj» hokejisti turpināja darboties aktīvi, tomēr kopumā hokejs abu komandu izpildījumā bija haotisks. Lielāks spiediens uz vārtiem gan padevās viesiem, kas piecas minūtes pirms trešdaļas beigām panāca neizšķirtu - Alekseja Kopejkina mestā ripa no vārtu priekšas ieguva netipisku lidojuma trajektoriju un atrada ceļu «Dinamo» vārtos.

Neilgi pēc tam Rīgas klubs vēlreiz palika mazākumā, tomēr kopējiem spēkiem spēja savus vārtus nosargāt. Vienā no epizodēm spēcīgi ripa pa ķermeni trāpīja Kailam Vilsonam, taču viņš pēc mokošas laukuma atstāšanas tūdaļ pat bija atpakaļ uz ledus.

Trešās trešdaļas trešajā minūtē «Dinamo» komanda pirmo reizi spēlē nonāca iedzinējos, kad pēc mājinieku aizraušanās uzbrukumā viesi devās izgājienā divatā pret vienu aizsargu un noslēdza uzbrukumu ar precīzu Gubina metienu.

Uzreiz pēc tam «Dinamo» tika dota iespēja atspēlēties vairākumā, tomēr par spīti veiksmīgai mājinieku saspēlei rezultāts palika nemainīgs. Labi savus pienākumus pildīja Bespalovs, bet pēc atgriešanās pilnos sastāvos savu komandu glābt nācās jau Sedlāčekam.

Cīņas turpinājumā mājinieki nekādi netika pie iespējām gūt vārtus, kamēr laukuma otrā galā vēl vairākas reizes savu komandu glāba Sedlāčeks. Pusotru minūti pirms cīņas beigām «Dinamo» cīņā metās ar sešiem laukuma spēlētājiem, tomēr pretinieku vārti tā arī netika nopietni apdraudēti.

Rīgas «Dinamo» - Novosibirskas «Sibirj» 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Vārtu guvēji: 1:0 Marsels Haščāks (Skvorcovs, Šekura) (10:21), 1:1 Dmitrijs Moņa (Lehtera, Martinovs) (14:57, vair.), 2:1 Mets Robinsons (Haščāks) (27:12, vair.), 2:2 Aleksejs Kopeikins (Martinovs) (35:15), 3:2 Oļegs Gubins (Saņikovs) (42:38).

Rīgas «Dinamo» komandas sastāvs spēlē ar «Sibrij»

Vārtsargi: Jakubs Sedlāčeks, (Mikaēls Tekvists).

Aizsargi: Sandis Ozoliņš, Kristaps Sotnieks, Rodrigo Laviņš, Mets Robinsons, Krišjānis Rēdlihs un Georgijs Pujacs.

Uzbrucēji: Marsels Hosa, Kails Vilsons, Lauris Dārziņš, Marsels Haščāks, Pols Šekura, Miks Indrašis, Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Vitālijs Pavlovs, Māris Bičevskis, Rustams Begovs un Gunārs Skvorcovs.

Rīgas «Dinamo» komandas rindās šajā sezonā debitēja Latvijas valstsvienības uzbrucējs Lauris Dārziņš. Bet savainojumu dēļ malā palika aizsargi Arvīds Reķis, Oskars Cibuļskis un uzbrucējs Gints Meija.

Turnīra tabulas Rietumu konferences kopvērtējumā ar izcīnītiem 77 punktiem 45 mačos «Dinamo» atrodas 5. vietā, bet «Sibirj» 73 punkti 46 spēlēs dod 6. pozīciju Austrumu zonā.

Pēdējo mājas spēli šajā sērijā Rīgas vienība aizvadīs svētdien, kad «Arēnā Rīga» spēkosies ar Tālo Austrumu komandu Habarovskas «Amur». Pēc tam četras spēles sekos izbraukumā.

Komentāri (100)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu