Vai Noiers nebūtu pelnījis «Ballon d'Or»?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Futbola eksperti uzskata, ka galvenā cīņa par 2014. gada pasaules labākā futbolista balvu ir starp portugāli Krištianu Ronaldu un argentīnieti Lionelu Mesi. Vai Vācijas izlases un Minhenes kluba «Bayern» vārtsargs Manuels Noiers, kurš ir trešais pretendents, nebūtu pelnījis iegūt Zelta bumbu jeb «Ballon d'Or».

Nākamajā pirmdienā ikgadējā Starptautiskās futbola federāciju savienības (FIFA) pasākumā Cīrihē kļūs zināms pasaules labākā futbolista vārds, kurš iegūs «Ballon d'Or» trofeju jeb Zelta bumbas balvu. Bukmeikeri par visai pārliecinošu favorītu uzskata Madrides «Real» zvaigzni Ronaldu, kam seko Mesi un Noiers.

Kāpēc lai labākā spēlētāja balva nepienāktos Noieram?

Starptautiskā futbola vēsturnieku un statistiķu federācija (IFFHS) otro gadu pēc kārtas atzinusi 28 gadus veco Noieru par pasaules labāko vārtsargu. Viņš ir viens no Vācijas nacionālās komandas un «Bayern» līderiem, būdams vārtsargs. Tā ir reti kurā komandā.

Vārtsargiem izcelties laukumā ir grūtāk nekā uzbrucējiem, bet Noiers ir pierādījis, ka viņš ir izņēmums. Pierādījis ar savu sniegumu. Vācijas valstsvienības pamatvārtsargs pat mainījis savu ampluā laukumā. Viņš nereti dodas visai tālu ārā no vārtiem, ievadot uzbrukumus. Noiers ir arī kā papildu aizsargs, pildot arī savas pamatfunkcijas. Ar Noieru sastāvā jebkuras komandas vienpadsmitnieks ir kā 11,5.

Noiers visretāk no šīs trijotnes rotā glancētu žurnālu vākus un klubam nenes tik lielu peļņu kā Ronaldu un Mesi, bet viņš ir pelnījis kļūt par pasaules labāko futbolistu, taču tas, visticamāk, nenotiks.

Pērn Noiers kļuva par Vācijas čempionu, Vācijas kausa un Pasaules kausa (PK) ieguvēju. Vai Vācija triumfētu PK bez Noiera vārtos?

Viņš labojis vairākus Vācijas bundeslīgas rekordus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu