Kanāda dramatiskā mačā uzveic Krieviju un kļūst par pasaules čempioni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par U-20 pasaules čempionāta elites divīzijas uzvarētājiem pirmdien kļuva Kanādas hokeja valstsvienība, kas finālā apspēlēja Krievijas vienaudžus.

Aizvadītajā mačā Kanādas izlase svinēja uzvaru ar rezultātu 5:4, zelta medaļas izcīnot pēc sešu gadu pārtraukuma.

Pirmajās minūtēs kanādieši izvirzījās vadībā ar 2:0, trešajā trešdaļā Kanāda spēja palielināt pārsvaru līdz 5:1, taču turpinājumā Krievija guva trīs bezatbildes vārtus, samazinot rezultātu līdz minimumam - 4:5.

Pēdējās minūtēs pie Kanādas vārtiem bija ļoti karsts, tomēr varenā hokeja lielvalsts spēja nosargāt rezultātu un izcīnīja kārotās zeltas godalgas.

Ar precīziem metieniem uzvarētāju rindās izcēlās Makss Domi, Konors Makdeivids, Entonijs Duklērs un Niks Pols. Savukārt Krievijas komandā vārtus guva Ivans Barbašovs, Dmitrijs Judins, Nikolajs Guldobins un Sergejs Tolčinskis.

Canada vs. Russia (GMG) - 2015 IIHF World Junior Championship from IIHF on Vimeo.

Kanāda ar Krieviju iepriekš finālā spēlēja 2011. gadā, kad uzvaru Bufalo (ASV) izcīnīja krievu hokejisti.

Tikmēr mačā par bronzas godalgām Slovākijas hokejisti ar rezultātu 4:2 negaidīti uzveica Zviedrijas valstsvienību.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju un labāko vārtsargu tika atzīts slovāks Deniss Godla. Labākā aizsarga godu iemantoja krievs Vladislavs Gavrikovs, bet kanādietis Makss Domi - labākais uzbrucējs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu