Latvijas U-20 hokejistiem PČ trešā «sausā» uzvara pēc kārtas (20)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: IIHF.com

Teicami pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā turpina spēlēt Latvijas U-20 hokeja valstsvienība, kas trešdien Polijas pilsētā Sanokā ar rezultātu 3:0 trešajā mačā apspēlēja Austrijas vienaudžus. Divus vārtus Latvijas labā guva Roberts Lipsbergs. Trijos mačos mūsu hokejisti guvuši 18 vārtus, kamēr savus nosargājuši neieņemtus.

Mača rezultāts tika atklāts vien otrajā trešdaļā, kad spēles 25.minūtē izcēlās Roberts Lipsbergs, bet pēc trim minūtēm viņš bija precīzs vēlreiz. Savukārt trešā ripa Austrijas vārtos arī tika raidīta otrajā trešdaļā, kad ar pretinieku vārtsargu tika galā Georgs Golovkovs.

Zīmīgi, ka divas ripas Austrijas vārtos Latvijas valstsvienība raidīja vien pēc pieciem metieniem, tāpēc likumsakarīgi, ka pretinieki pēc otrās trešdaļas nomainīja vārtsargu.

Šajā mačā jau otro spēli pēc kārtas vārtu drošība tika uzticēta Šveicē spēlējošajam Ivaram Punnenovam, kurš atvairīja katru no 21 pretinieku metiena. Viņš tika atzīts par spēles labāko hokejistu Latvijas izlasē.

Trešdien komandai pievienojās Ziemeļamerikā spēlējošais uzbrucējs Teodors Bļugers, kurš spēli aizvadīja pirmajā maiņā ar Lipsbergu un Ņikitu Jevpalovu.

Latvijas U-20 izlase - Austrijas U-20 izlase 3:0 (0:0, 3:0, 0:0)

Vārtu guvēji: 1:0 Roberts Lipsbergs (Jepalovs, Augstkalns) (24:08, vair.), 2:0 Roberts Lipsbergs (Maslovskis, Golovkovs) (27:22), 3:0 Georgs Golovkovs (Augstkalns, Jepalovs) (36:52, vair.).

Metieni: 20 - 21

Soda minūtes: 22 - 28

Turpinājumā Latvijas valstsvienībai būs jāmēro spēki arī ar Dāniju un Baltkrieviju, kas trešdien tikās savstarpējā mačā. Pārāki ar 5:4 (3:1, 1:0, 1:3) izrādījās dāņi, tiekot pie sava trešā panākuma sacensībās.

Apakšgrupas galvgalī ar maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem trīs mačos atrodas Latvija un Dānija, kurām trīs punktus zaudē Baltkrievija. Pie punktiem tikmēr nav tikušas Slovēnija, Polija un Austrija.

Turnīra pirmajā mačā Latvijas komanda ar 5:0 uzvarēja mājinieci Poliju, bet nākamajā mačā ar 10:0 sagrāva Slovēnijas U-20 hokejistus.

Latvijas izlases galvenais treneris Leonīds Tambijevs jau paguvis izteikties, ka nopietnākie konkurenti par atgriešanos elitē būs Dānija un Baltkrievija. Viņš sastāvā iekļāvis 22 spēlētājus, no kuriem divi ir vārtsargi, septiņi aizsargi un 13 uzbrucēji.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde komandai izvirzījusi uzdevumu izcīnīt pirmo vietu, kas ļaus atgriezties augstākajā divīzijā.

Pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrs Polijas pilsētā Sanokā notiks līdz 21.decembrim.

Latvijas U-20 izlase pasaules čempionāta augstākajā divīzijā spēlējusi piecas reizes, ieskaitot iepriekšējos divus gadus.

Latvijas U-20 hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā

Vārtsargi: Elvis Merzļikins («Lugano», Šveice), Ivars Punnenovs (Rapersvīles «Jona Lakers», Šveice).

Aizsargi: Edmunds Augstkalns, Patriks Škuratovs, Rinalds Rosinskis, Haralds Neimanis, Ralfs Grīnbergs, (visi - «Rīga»), Rūdolfs Kalvītis («Valley Jr. Warriors», EHL), Kristaps Bazevičs (Vičitafolsas «Wildcats», NAHL).

Uzbrucēji: Rūdolfs Maslovskis, Rodrigo Ābols, Artūrs Ševčenko, Oskars Batņa, Ričards Kondrāts (visi - «Rīga»), Linards Mazurs-Mago (Viļņas «Baltika», Lietuva), Ņikita Jevpalovs (Blēnvilas-Buābriānas «Armada», QMJHL), Teodors Bļugers (Minesotas Valsts universitāte, NCAA), Roberts Lipsbergs (Sietlas «Thunderbirds», WHL), Bruno Birzītis (So «Eagles», NAHL), Haralds Egle (Maskīgonas «Lumberjacs», USHL), Georgs Golovkovs (Dramondvilas «Voltigeurs», QMJHL), Edgars Kulda (Edmontonas «Oil Kings», WHL).

Pasaules čempionāts 1. divīzija A grupa (Polija, Sanoka)
15.12.2013. – 21.12.2013.

Datumslaiksspēle
15.12.2013.21:00Polija - Latvija
16.12.2013.17:30Latvija - Slovēnija
18.12.2013.14:00Latvija - Austrija
19.12.2013.14:00Dānija - Latvija
21.12.2013.17:30Latvija - Baltkrievija
pēc Latvijas laika
Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu