VEF oficiāli pārtrauc līgumu ar Delininkaiti (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas čempionvienība basketbolā «VEF Rīga» trešdien izsniegusi brīvlaišanas vēstuli Lietuvas izlases aizsargam Tomam Delininkaitim, kas nozīmē, ka abu pušu vienošanās oficiāli pārtraukta, vēsta vienība.

«VEF Rīga» Delininkaiti piesaistīja pirms nepilniem diviem mēnešiem, kad viņš pirms pāris dienām bija kļuvis par Eiropas vicečempionu, noslēdzot vienošanos uz vienu sezonu. Tomēr šo sezonu Latvijas čempioni iesākuši neveiksmīgi, bet Delininkaitis tiek minēts kā viens no mikroklimata bojātājiem.

Šajā sezonā Eiropas kausa izcīņā Delininkaitis paguva piedalīties četrās spēlēs, kurās vidēji guva 9,5 punktus, izpildīja divas rezultatīvas piespēlēs un izprovocēja 4,5 noteikumu pārkāpumus. Savukārt VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) sacensībās Delininkaitis četros mačos vidēji guvis 9,8 punktus, izcīnījis trīs bumbas zem groziem un izpildījis četras rezultatīvas piespēles.

Turcijas mediji jau pirms nedēļas prognozēja, ka Delininkaitis pievienosies šīs valsts komandai Konjas «Selcuk Universitesi», bet brīvlaišanas vēstule nozīmē, ka basketbolistam tam vairs nav nekādu šķēršļu.

Kā ziņots, citus griezumus sastāvā «VEF Rīga» pagaidām vairs neveiks, bet neapmierinoša snieguma gadījumā amerikāņiem Dī Braunam un Entveinam Robinsonam katra spēle var būt pēdējā, sestdien preses konferencē uzsvēra kluba padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

Šajā rudenī notikušajā Eiropas čempionātā Delininkaitis devās laukumā astoņās no 11 savas komandas spēlēm, vidēji izceļoties ar 4,3 punktiem, 1,1 atlēkušo bumbu un 0,9 rezultatīvām piespēlēm.

Sekmīgākais Delininkaitim bija mačs ar Latviju, ko Lietuva uzvarēja ar 67:59. Šajā cīņā aizsargs 16 minūtēs guva deviņus punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas un izprovocēja piecus noteikumu pārkāpumus.

Pagājušajā sezonā Delininkaitis spēlēja Ukrainas vienībā Čerkasu «Mavpi», bet pirms tam divas sezonas pārstāvēja slaveno Lietuvas vienību Kauņas «Žalgiris».

Savas karjeras laikā 31 gadu vecais aizsargs 2005.gadā kļuva par ULEB kausa ieguvēju (ar «Lietuvos rytas»), četras reizes viņš kļuvis par Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionu (2005., 2007., 2011. un 2012.gadā), kā arī trīsreiz triumfējis Lietuvas čempionātā (2006., 2011. un 2012.gadā) un vienreiz arī kļuvis par Ukrainas čempionu (2008.gadā ar Mariupoles «Azovmaš»).

2010.gadā Delininkaitis palīdzēja Lietuvas izlasei izcīnīt pasaules čempionāta bronzas godalgas.

Pēc zaudējumiem sezonas pirmajos trijos oficiālajos mačos turpinājumā «VEF Rīga» komanda izcīnīja trīs uzvaras pēc kārtas, bet nākamajos piecos mačos atkal cieta neveiksmes, sēriju pārtraucot sestdien.

VTB Vienotajā līgā «VEF Rīga» ar diviem panākumiem sešos mačos atrodas B grupas astotajā pozīcijā, tomēr labāko sešinieks ir pavisam netālu.

Savukārt Eiropas kausā ar diviem panākumiem piecās spēlēs ieņem ceturto vietu G apakšgrupā, bet nākamajam posmam kvalificēsies vien trīs labākās grupas komandas.

Kā ziņots, pagājušās sezonas LBL finālsērijā «VEF Rīga» ar rezultātu 4-1 uzvarēja «Ventspils» komandu, čempionu titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Savukārt VTB līgas regulārajā sezonā «VEF Rīga» ar 11 uzvarām 18 spēlēs izcīnīja ceturto vietu B grupā, bet izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināla sērijā līdz trim uzvarām ar 0-3 nācās piekāpties bijušā trenera Rima Kurtinaiša trenētajai Maskavas apgabala «Himki» vienībai.

«VEF Rīga» basketbolisti pērn spēkojās arī Eiropas kausā, kur spēja iekļūt 16 labāko komandu skaitā, tomēr izšķirošajā mačā par vietu ceturtdaļfinālā zaudēja Bilbao «Uxue» basketbolistiem no Spānijas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu