Bored of Borders: Noķertā vasara, treniņš Pirenejiem un francūžu dzīves ritms (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Skrituļslidotājs Kārlis Bardelis piektdien un sestdien pa Francijas ceļiem kopumā veica 223,4 kilometru distanci.

<b>«Bored of Borders» mājas lapa</b>

Kārlis slido savā īsajā formā, esam beidzot panākuši vasaru. Gaisa temperatūra dienas vidū uzkāpj līdz plus 20 grādiem, neticas, ka vēl pirms pāris dienām gāza kā ar spaiņiem un gandrīz klabēja zobi.

Francijas pusdienlaiks

Braucienā cauri Francijas lauku ciematiem mēs varam novērot francūžu dzīves ritmu. Mūsu pusdienlaiks sakrīt ar vietējo pusdienu pauzēm. Laikā no divpadsmitiem līdz diviem trijiem veikali un pasta nodaļas slēgtas, pilsētas ielas tukšas. Tiklīdz šis dienas brīdis garām, pilsētas un ciemi pārvēršas, sākas rosība. Kāds iet darīšanās uz pastu, kāds no veikala nāk ar padusē pasistu bageti, un bērni iet mājās no skolas.

Pēcpusdienā Kārlis ieslido kalnu zonā, sākas kāpumi un nobraucieni. Noplīst vienas bremzes eņģes skrūve, un mēs Kārli atrodam piesēdušu pie kāda iebraucamā ceļa. Tieši tajā mirklī mājās atbrauc saimnieks, vīrs satraucies par Kārli. Vēl pēc brīža aprunāties pienāk kaimiņš. Izmantojot telefonu, Kārlis viņam izstāsta, kurp dodas, un abi šķiras kā draugi. Kad Kārlis brauc garām francūža mājai, pie ceļa sastājusies un uzgavilē visa viņa ģimene. Bon voyage!

Kārļa sapnis par piektdienas vakara picu jāatliek uz citu dienu. Pēc ilgiem laikiem finiša punkts ir ārpus apdzīvotām vietām, nakšņojam ceļmalā pie pamestas mājas blakus upei, mežam un ganībām. Šķiet, pēdējo reizi tieši blakus finiša vietai nakšņojām Zviedrijas ziemeļos. Te gan par civilizāciju liecina bieži garām braucošās mašīnas. Savukārt no rīta mežā dzirdama mednieku rosība, šāvieni un uz ceļa ik pa brīdim izskrien rotaļīgi medību suņi.

Treniņš Pirenejiem

Sestdiena aizrit, it kā gatavojoties Pirenejiem, kalnainais reljefs Kārlim liek pasvīst. Arī mūsu kemperim dažviet grūti uzrāpties kalnā, jāpārslēdzas uz pirmo ātrumu un jāčunčina ar ātrumu 10 kilometri stundā. Kopumā dienas laikā ceļš augšup gājis vairāk nekā 1300 metru garumā, bet nobraucienu kopējais garums ir 1450 metri. Pēcpusdienā atkal jāsalabo slidu bremzes. Vakara brauciena beigas iestiepjas tumsā. Tā kā esam tuvu lielai pilsētai un ir sestdienas vakars, satiksme ir intensīva un šaurākos ceļa posmos aiz Kārļa sastājas auto rinda.

Vakars noslēdzas ar brīvdabas izrādi dabā - kaut kur kalnos ir tāds negaiss, ka zibeņi šķīst katru sekundi. Hipnotizējošais skats mūs aizrauj krietnu brīdi, un dodamies gulēt jau pēc pusnakts.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu