Bored of Borders: Bagete katram tūkstotim, ritenīšu maiņa un laipnie francūži (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Skrituļslidotājs Kārlis Bardelis ceturtdien pa Francijas ceļiem kopumā veica 103,4 kilometrus.

Kārlis ieslidojis piektajā tūkstotī, no paša rīta sasniedzot 4000 kilometrus. Svinīgo brīdi atzīmējam ar bageti un ievārījumu. Laika apstākļi Francijā uzlabojušies, pēc trim slapjām dienām brīžiem parādās saule.

<b>«Bored of Borders» mājas lapa</b>

Pitstopa iemaņas

Pusdienu pauzē Kārļa slidām jānomaina ritenīši, pēc tūkstoša kilometru uz plaša spektra kvalitātes ceļa seguma tie sākuši plaisāt. Mēs uz pāris stundām viņu atstājam vienatnē uz šosejas, lai sameklētu kempingu ar veļas mašīnu. Drēbes neesam mazgājuši, šķiet, jau 1000 kilometrus. Kārlis pēc neilga brīža nožēlo šo lēmumu. Viņam nākas apstāties padsmit reižu, lai pievilktu ritenīšu skrūves. Viņš nav paņēmis līdzi skrūvgriezni un sariktē slidas pirkstiem. Ar katru nākamo reizi Kārlis pilnveido prasmes līdz pirmās formulas pitstopa profesionāļu līmenim un iemanās skrūves pievilkt nenovelkot slidas 30 sekundēs. (Pagājušo reizi pēc jaunu ritenīšu uzlikšanas, viens pēkšņi izkrita un laimīgā kārtā tam nesekoja kritiens.) Mēs savukārt ar kemperi esam izbraukuši pa apkārtnes ciematiem un secinājuši, ka tūrisma sezona Francijā beigusies un kempingu vārti aizslēgti.

Ca va?

Francijā cilvēku attieksme pret Kārli ir labvēlīgākā kopš ceļojuma sākuma. Dienā, kad gāza lietus, garāmbraucējs piebremzēja blakus izmirkušajam Kārlim ar jautājumu: «Ca va?». Vakar kāds francūzis uz mirkli ar savu auto brauca līdzās Kārlim un smaidot teica «22 kilometri», atzinīgi norādot skrituļošanas ātrumu. «Jā, 75 jau noslidoti, vēl trīsdesmit priekšā,» atbild Kārlis. Dienas kilometru kopējā summa vakarā ir 107 km.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu