Rīgas VEF basketbolisti Žvīgurs un Geks izīrēti «Valmierai»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien, 4.oktobrī, Latvijas čempionvienība «VEF Rīga» vienojusies ar basketbola klubu «BK Valmiera» par spēlētāju Ivara Riharda Žvīgura un Dāvja Geka izīrēšanu uz 2013./14. gada sezonu. Abi basketbolisti uz Valmieru dosies jau šodien, TVNET informē «VEF Rīga» direktore Laila Spaliņa.

«VEF Rīga» padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups: «Ņemot vērā nepieciešamību mūsu jaunajiem talantiem Ivaram Rihardam un Dāvim šajā vecumā nodrošināt pēc iespējas lielāku spēļu praksi un mūsu jau vairāku gadu garumā izveidojušos labo sadarbību ar basketbola klubu «BK Valmiera», esam raduši abām pusēm, bet galvenokārt spēlētājiem izdevīgu risinājumu. Esmu pārliecināts, ka Valmierā pavadītais laiks, nospēlētās minūtes šiem U18 puišiem būs vērtīgs ieguldījums meistarības stiprināšanā, lai pēc tam atgrieztos VEF jau krietni pieredzējušāki.»

«VEF Rīga» treneris Nikolajs Mazurs: «Valmieras klubs abiem spēlētājiem piedāvā spēļu praksi Latvijas un Baltijas Basketbola līgu turnīros. Ivars Rihards un Dāvis ir izgājuši visu sagatavošanās ciklu ar «VEF Rīga» komandu, ir taktiski labi apmācīti, spējīgi pielāgoties uzliktai sistēmai. Šobrīd ir posms, kad puišiem nepieciešama laba spēļu prakse atbilstošā līmenī, Valmiera ir ideāls variants. Man kā trenerim ir ļoti liels prieks redzēt spēlētāju progresu un izaugsmi.»

Aizsardzības pozīcijas spēlētājs Dāvis Geks (192 cm, 81 kg; dzimis 1995.gada 7.martā) un uzbrucējs Ivars Rihards Žvīgurs (198 cm, 90 kg; dzimis 1995.gada 17.oktobrī) «VEF Rīga» komandā spēlē kopš 2012.gada.

Šovasar Latvijā notikušajā U-18 Eiropas čempionātā abi jaunie basketbola talanti Latvijas izlases sastāvā izcīnīja ceturto vietu. I.R.Žvīgurs šoruden piedalījās Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas («FIBA Europe») U-18 Zvaigžņu spēlē un tās ietvaros notikušajā bumbas triekšanas grozā no augšas konkursā izcīnīja 1.vietu.

«BK Valmiera» direktors Mārtiņš Bērziņš: «Dāvis Geks un Ivars Rihards Žvīgurs ir vieni no talantīgākajiem savas paaudzes spēlētājiem, tāpēc ir gandarījums, ka no vairākām opcijām abi šīs vasaras U18 izlases pamatspēlētāji ir izvēlējušies tieši «BK Valmiera» komandu, kur attīstīt savus talantus un prasmes šajā sezonā. Ar «VEF Rīgu» izdevās vienoties par optimālo sadarbības formu, un ceru, ka abi jaunie spēlētāji ne tikai progresēs savā meistarībā, bet arī sniegs nopietnu ieguldījumu komandas rezultātos.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu