Bored of Borders: Maldīšanās, panku buss un nogurdinošais vējš

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Skrituļslidotājs Kārlis Bardelis ceturtdien veica 112,3 kilometru garu ceļu. Distancē viņš pavadīja 6 stundas 5 minūtes. Vidējais ātrums 19 km/h, maksimālais 50 km/h.

Dānijas mazās pilsētas mūs mulsina. Ik pa laikam apmaldāmies gan mēs ar kemperi, gan Kārlis ar slidām. Tas nozīmē biežāku sazvanīšanos: «Nākamajā lielajā krustojumā griez pa kreisi un brauc gar jahtu piestātni.» Ceļu līkumi cauri apdzīvotajām vietām aizvijas uz centru, bet mums tām jātiek cauri pa iespējami taisnāku ceļu.

Road punks

Šīs dienas pusceļš noslēdzās pilsētā ar nosaukumu Middelfart, pirms nākamā tilta, kas savieno ar Dānijas salu. Pusdienojām kādas pieczvaigžņu viesnīcas stāvvietas tālākajā galā blakus briežu dārzam. Iepriekšējā dienā ar neveiksmīgu manevru apstājoties ceļmalas pieturā, izsitām kempera logu.

Foto: Publicitātes

Liela skāde nav, jo ir cietis mazais lodziņš kempera loftā jeb pie otrā stāva gultas, taču iekšā pūš vējš un vēl gabaliņš jānobrauc līdz Vācijai, kur, iespējams, var atrast lietotu mūsu kempera modeļa logu. Pusdienlaikā Miks ar Lieni defektu pārvērš par efektu, un tagad mūsu auto rotā uzraksts «Road punks» jeb «Ceļa panki». Pēc pusdienu smieklu devas Kārlim mežģījas mēle un, sniedzot ik ceturtdienas interviju Latvijas Radio programmai «Pēcpusdiena», viņš paziņo, ka «šaurojis šķērsumu».

Vēja nogurdinātais

Dienas pirmā puse saulainajā atvasaras dienā aizrit viegli, nobraucienos sasniedzot ātrumu 50 kilometri stundā, taču dienas gaitā pieņemas spēkā vējš. Vakara brauciena laikā Kārlis piestāj pie kempera, lai uzvilktu vēl vienu apģērba kārtu, jo vējš griež līdz kaulam. Pēdējos 20 kilometrus viņš cīnās ar sānvēju un pēc 112 kilometriem finišē noguris. Atkal nakšņojam ceļa malā. Šis ir mūsu pēdējais vakars Dānijā. Rīt jau pusdienosim Vācijā.

Foto: Publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu