Rīgas VEF budžets paliek iepriekšējās sezonas līmenī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Neskatoties uz starpsezonā izskanējušajām runām, Latvijas čempionvienības «VEF Rīga» budžets jaunajā sezonā paliks iepriekšējās līmenī un būs aptuveni 3,2 miljoni eiro (2,2 miljonus latu).

Kā trešdien pavēstīja kluba vadība, arī jaunajā sezonā absolūti lielāko daļu kluba budžeta - aptuveni divas trešdaļas - veidos spēlētāju, treneru un visa apkalpojošā personāla algas.

Arī nākamajā sezonā «VEF Rīga» ģenerālsponsors būs būvniecības uzņēmuma SIA «Moduls-Rīga», bet lielāko atbalstītāju pulkam ar ilgtermiņa sadarbības plāniem pievienojusies PZU, kas ir viena no lielākajām apdrošināšanas grupām Centrālajā un Austrumeiropā.

«Ir liels prieks uzsākt jauno sezonu un vēl lielāks prieks par starptautiskas kompānijas piesaisti mūsu klubam. PZU, kas līdz šim sadarbojies arī ar Lietuvas čempioniem Kauņas «Žalgiris», būs viens no mūsu galvenajiem atbalstītājiem, ar kuriem ceram realizēt ilgu un tālu sadarbību,» izteicās «VEF Rīga» prezidents Māris Martinsons.

«Šo uzskatām par sadarbību, nevis tikai sponsoru attiecībām. Kā uzņēmumam mūs vienmēr interesē peļņa, taču esam arī sociāli atbildīgs uzņēmums, kuru interesē ieguldījums vietējā sabiedrībā,» uzsvēra PZU valdes priekšsēdētājs Baltijas valstīs Bogdans Benčaks.

«Mums ir liels gods būt kopā ar cilvēkiem, kuri ir pratuši izveidot tik varenu klubu. Esam uzņēmums, kas pazīst basketbolu, tāpēc zinām, kā šajā jomā strādāt. Lietuvā atbalstam ne tikai valsts čempionus, bet arī jauniešu akadēmiju un šīs zināšanas izmantosim arī darbā ar Rīgas klubu,» piebilda PZU Latvijas filiāles vadītājs Deivids Raipa.

«Latvijas ekonomika ir tik liela, cik ir. Esam milzīgi pateicīgi mūsu sponsoriem un vēlamies uz jauno sezonu raudzīties piesardzīgi. Raudzīsimies, kā lietas attīstīsies, un varbūt sezonas gaitā domāsim par papildu finansiālo resursu piesaisti,» skaidroja kluba padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups, kurš izcēla, ka šogad Eiropas kausa izcīņas jaunā izspēles formāta dēļ ir auguši kluba izdevumi.

«Mēs nevaram būt pilnīgi droši par visu finansiālo mērķu īstenošanos, jo pašlaik ir pārāk liela neskaidrība par, piemēram, nodokļu sistēmu ziedotajām summām. Līdz ar to sezonas pirmajā pusē darbojamies ar nelielu rezervi, jo nevaram būt droši, ka ar 1.janvāri kaut kas krasi nemainīsies. Izvēlamies būt mazliet pesimistiski un piesardzīgi,» skaidroja Jaunups.

Tāpat Jaunups izcēla, ka pagājušajā gadā klubs nodokļos nomaksājis aptuveni 500 000 latu, tāpēc sabiedrībai būtu jāsaprot, ka tas ir samērojams lielums apmaiņā pret palīdzību no atsevišķiem valsts uzņēmumiem.

Kluba vadība pauda gandarījumu, ka nākamajā VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) sezonā ir jūtami palielināts prēmiju budžets, tāpēc klubs cer uz finansiālā ieguvuma šajā ziņā, kā arī pauda cerību, ka VTB līga jau pavisam drīz spēs vienoties par komandu lidojumu izdevumu segšanu, kas, pēc viņa vārdiem, «VEF Rīga» budžetā būtu ļoti jūtams atspaids.

Jaunajā sezonā «VEF Rīga» svin kluba pastāvēšanas 55.gadskārtu, ko atzīmēs ar dažādām aktivitātēm, ieskaitot īpašas jubilejas formas atsevišķos mačos un filmas veidošanu par kluba iekšpusi. Tās parādīšanās sabiedrībā gaidāma rudens beigās vai ziemā.

«VEF Rīga» basketbolisti par valsts čempioniem kļuvuši iepriekšējās trijās sezonās pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu