Lodes grūdējs Urtāns nepiedalīsies pasaules čempionātā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Cirkšņa traumas dēļ Latvijas lodes grūdējs Māris Urtāns atcēlis piedalīšanos gaidāmajā pasaules čempionātā (PČ) vieglatlētikā Dienvidkorejas pilsētā Tegu, kas sāksies jau sestdien, 27. augustā, un risināsies līdz 4. septembrim.

Urtāns portālam TVNET atklāja, ka trauma gūta 9. augustā, piedaloties sacensībās Igaunijā. ''Uz slidena sektora paslīdēju un atjaunojās cirkšņa trauma, kura man jau bija pirms gada. Tagad būs jāārstējas un treniņus atsākšu ne ātrāk kā oktobrī,'' stāsta Urtāns.

Vieglatlēta treneris Guntars Gailītis atzina, ka tika darīts viss, lai sportists tomēr spētu startēt svarīgajās sacensībās, tomēr tas nelīdzēja.

''Mēs vēl svētdien pēdējā treniņā mēģinājām kaut ko darīt, tomēr jāatzīst, ka Māra starts pasaules čempionātā nav iespējams. Mēs nevēlamies pirms nākamā gada Londonas Olimpiskajām spēlēm pasliktināt situāciju, tāpēc nolemts sākt ārstēšanu,'' atklāja Gailītis.

Latvijas vieglatlētikas izlases galvenais treneris Edvīns Krūms pauda nožēlu un atzina, ka ir zaudēts viens no komandas līderiem. ''Māris bija ieguldījis lielu darbu, lai varētu piedalīties čempionātā,'' atzina Krūms.

Šogad Urtāns lodi bija grūdis 20,82 metrus tālu, bet pērn – 21,63. Pagājušā gadā lodes grūdējs izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionātā vieglatlētikā, tiekot pie lielākā panākuma karjerā.

Latvijas izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā vieglatlētikā

Vadims Vasiļevskis, Zigismunds Sirmais, Ēriks Rags, Madara Palameika, Sinta Ozoliņa-Kovala (visi - šķēpmešana), Ineta Radeviča, Lauma Grīva (abas - tāllēkšana), Aiga Grabuste (septiņcīņa), Edgars Eriņš (desmitcīņa), Igors Sokolovs (vesera mešana), Agnese Pastare (20 kilometru soļošana), Igors Kazakevičs (50 kilometru soļošana), Ronalds Arājs (100 metru sprints), Dmitrijs Jurkevičs (1500 metru skrējiens).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu