Usmā atklāts pasaules čempionāts mikroklases jahtām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Otrdien Usmas ezerā starptautiskā tiesnešu kolēģija devusi pirmos startus Latvijā nozīmīgākajām burāšanas pasākumam. 53 mikroklases jahtu komandas no septiņām valstīm nākamās piecas dienas mērosies meistarībā par pasaules čempiona titulu.

Jau trīs dienas, kad norisinājusies dalībnieku reģistrēšana un jahtu apmērīšana, Usmas jahtklubā valdījusi liela rosība. Pirmdienas pēcpusdienā, pirms sacensību svinīgās atklāšanas, tika dots testa starts, kur pirmā finišēja Polijas komanda, pēc tam vairākas Krievijas jahtas un 6. vietā ierindojās latvieši ar jahtu Micros, kuras kapteinis ir Andris Zjatkovs.

Lai gan pēc šiem rezultātiem spriest ir pāragri, pilnīgi droši, ka latviešu burātājiem ir lielas izredzes izcīnīt medaļas.

Ikviens ir aicināts izmantot iespēju Usmas ezeru šajā nedēļā ieraudzīt pavisam citādās ''krāsās'' - piektdien, 19. augustā būs iespēja vērot burāšanas sacensību tiešraidi jahtklubā, kā arī interneta mājas lapā www.microcup.lv.

Bet šīs pašas dienas vakarā - lielā balle ar muzikālās procedūras grupu ''Flame & Kreisais'' pagrieziens un DJ Egonu Reiteru. Aktuālā informācija, rezultāti, galerijas un programma pieejama čempionāta mājas lapā www.microcup.lv.

Mikro klase ir viena no populārākajām jahtu klasēm ārpus olimpiskajām, īpaši Francijā, Polijā, Krievijā un pilnīgi droši vispopulārākā Latvijā, ja neskaita bērnu un jauniešu klases. Tās ir 5,5 metru garas buru jahtas, ko vada 3 cilvēku komanda, izmantojot trīs buras.

Klase iedalās trīs divīzijās – cruiser, racer un proto. Proto jahtas ir visvieglākās, ar garāko mastu un lielāko buru laukumu, cruiser – smagākās, ar mazāko buru laukumu, un racer no cruiser vēl arī atšķir masta garums. Lai gan jahtas startē kopā, vērtēšana katrā divīzijā notiek atsevišķi, nodrošinot iespēju cīnīties līdzvērtīgāk un pierādīt burāšanas prasmes, spēju novērtēt laika apstākļus un īstās taktikas izvēli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu