Noskaidroti Latvijas čempioni ūdens motosportā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājušās nedēļas nogalē Jelgavas Pils salā norisinājās Latvijas ūdens motosporta čempionāta 4. posms, kurā tika noskaidroti čempioni septiņās laivu klasēs, TVNET informē organizatori.

Jelgavā Lielupes ūdeņos notika ceturtais no Latvijas ūdens motosporta čempionāta pieciem posmiem, kurā tika noskaidroti labākie sportisti, kas ar pārliecinošu punktu skaitu teju uzskatāmi par Latvijas čempioniem ūdens motosportā.

Latvijas Ūdens motosporta federācijas ģenerālsekretāre Ieva Tauniņa: ''Latvijas čempionāta 4. posms aizvadīts lieliskā gaisotnē, kur dalībnieki sasniedza lieliskus rezultātus. Esam gandarīti par sacensību skatītāju pieaugošo interesi un atsaucību. Īpaši lielu paldies vēlamies pateikt Jelgavas novada pašvaldībai par atbalstu sacensību organizēšanā un Jelgavas komandai ''Paisums'' par tehnisko atbalstu.''

JT 250 klasē pārliecinošu 1. vietu ieņēma Maksimiliāns Tučkovs (80 punkti) no komandas ''Mēmeles sports'', kurš ir ieņēmis ļoti stabilu līdera pozīciju un tādu plāno saglabāt līdz čempionāta noslēgumam. 2. vietā ierindojās Igaunijas sportists Matiass Agurs (68 punkti), 3. vietā atstājot komandas “Jūrmala” pilotu Ņikitu Lijcu (56 punkti).

T 550 klasē 1. vietu ieguvis Igaunijas sportists Aivars Komisars (77 punkti) no “Motoklubi Nord”. 2. vietu ieguvis un savas līderpozīcijas zaudējis Jānis Zarečņevs (71 punkts) no “UPB Energy”, un 3. vietā ierindojies “Mēmeles sporta” pārstāvis Reinis Paegle (58 punkti).

S 550 klasē pirmās trīs vietas dala komandas biedri no kluba “UPB Energy”. 1. vietu ieguvis Artūrs Brolītis (73 punkti), 2. vietu saglabā Edgars Riabko (67 punkti) un 3. vietu ieguvis līdzšinējais līderis Pēteris Pelnēns (66 punkti).

O 500 klasē 1. vietu un līderpozīcijas saglabājis Mārtiņš Bergholcs (40 punkti). Uz 2. vietu pakāpies Jelgavas komandas “Paisums” pilots Mārtiņš Lauss (17 punkti) un uz 3. vietu nokāpis “UPB Energy” sportists Oļegs Kutepovs (15 punkti).

FR 1000 klasē pilotu secība palikusi nemainīga - 1. un 2. vietu ieņem “Mēmeles sporta” piloti - 1. vieta Lotārs Millers (80 punkti) un 2. vieta Māris Brigmanis (68 punkti). 3. vietā ierindojas komandas “Paisums” sportists Jānis Kuķalks.

Jelgavā tika noskaidroti arī pirmie čempioni skuteru un gliseru laivu klasēs, kur RN 2000 klasē notika ļoti spraiga cīņa starp mājiniekiem un uzvaras laurus plūca vairākkārtējais Latvijas čempions Māris Vasiļevskis (77 punkti), otrajā vietā atstājot Vladimiru Fjodorovu (66 punkti) no “Jūrmalas” un trešajā vietā - pilotu Normundu Snikeru (45 punkti) no “Nord Ost”.

Latvijas čempionātā 4. posmā komandu kopvērtējums pēc punktiem: pirmie „UPB Energy” ar 411 punktiem, otro vietu ieņem “Mēmeles sports” ar 311 punktiem un trešajā pozīcijā ierindojas “Jūrmala” ar 122 punktiem. Šā gada Latvijas čempionātā piedalās sportisti arī no Lietuvas, Igaunijas un Krievijas.

Latvijas čempionāta 4. posmu Latvijas Ūdens motosporta federācija organizēja sadarbībā ar Jelgavas novada pašvaldību, kas ūdens motosportu atbalsta jau vairākus gadus un jūt līdzi ne tikai Jelgavas komandai “Paisums”, bet arī pārējiem Latvijas sportistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu