Rubio varētu atgriezties Barselonas "Regal" komandā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP

Saistībā ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) lokautu, Minesotas "Timberwolves" komandas jaunā spāņu zvaigzne Rikijs Rubio varētu atgriezties Barselonas "Regal" komandā, vēsta laikraksts "Mundo Deportivo".

Jūnija beigās Rubio apstiprināja, ka nākamajā sezonā debitēs NBA čempionātā.

Tomēr saistībā ar to, ka pašreiz NBA iestājies lokauts, Ruvio varētu atgriezties "Regal" vienības sastāvā.

Kā ziņots, Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) piektdien oficiāli paziņoja, ka NBA lokauta laikā šīs līgas spēlētājiem tiks atļauts spēlēt citu valstu komandās.

2009.gada jauno spēlētāju draftā Rubio tika izvēlēts ar kopējo piekto numuru, bet iepriekšējās divas sezonas viņš pavadījis "Regal". Minesotas komandai viņš uzreiz nevarēja pievienoties, jo viņa līgumā ar "Regal" bija punkts par izpirkuma naudu, kas bija seši miljoni ASV dolāru (2,9 miljoni latu), bet NBA komanda pēc līgas noteikumiem varēja maksāt tikai 500 000 dolāru (248 500 latu).

Šobrīd Rubio izpirkuma nauda ir 1,4 miljoni dolāru (695 800 latu), ko "Timberwolves" var atļauties.

Rubio savas karjeras laikā trīs reizes atzīts par gada labāko Eiropas jauno basketbolistu, bet pērn viņš šajā aptaujā palika otrajā vietā, piekāpjoties čeham Janam Veselijam.

Savu profesionāļa karjeru Rubio sāka 14 gadu vecumā Badalonas "DKV Joventut" komandā. Jau tagad savā karjerā viņš izcīnījis vairākus čempiona titulus Eiropā un palīdzēja Spānijas izlasei iekļūt 2008.gada Pekinas olimpisko spēļu basketbola turnīra finālā, kurā nācās atzīt ASV vienības pārākumu.

Individuāli Rubio pagājušā sezona nebija no veiksmīgākajām, jo 20 ULEB Eirolīgas spēlēs Ruvio vidēji tika pie 6,5 punktiem un 3,2 rezultatīvām piespēlēm, taču viņu ilgāku laiku mocīja kājas savainojums.

"Regal" komanda aizvadītajā sezonā triumfēja Spānijas čempionātā, finālsērijā ar 3-0 pārspējot Latvijas izlases aizsarga Jāņa Blūma pārstāvētā Bilbao "Bizkaia Basket".

Savukārt "Timberwolves" komanda ar 17 uzvarām 82 spēlēs ieņēma pēdējo vietā visā līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu